ПОЉСКА ВОЈСКА СПРЕМА УДАР НА БЕЛОРУСИЈУ?!

ПОЉСКА ВОЈСКА СПРЕМА УДАР НА БЕЛОРУСИЈУ?!

29 фебруара 2024

Чланови организације БИПОЛ, која је у Белорусији проглашена за терористичку организацију, и која је блиска белоруској опозицији, обучавају се на полигонима у Пољској како би реализовали војни пуч у Белорусији, преноси белгијска телевизија ВРТ позивајући се на лидера организације Александра Азарова.

„Група бивших белоруских полицајаца и војника изјављује да имају план за смену председника Белорусије Александра Лукашенка“, саопштила је белгијска телевизија.Азаров је истакао да је обучено већ сто људи, као и да су чланови организације такође извршили диверзије на белоруској железници током прве недеље специјалне војне операције у Украјини. Потврдио је да чланови организације припремају пуч у Белорусији и покушавају да организују диверзије на територији земље.

Суд Белорусије је Азарова у фебруару осудио на 25 година затвора. Он је раније побегао у Украјину, а затим у Пољску.

Врховни суд Белорусије је крајем августа 2022. године прогласио организацију БИПОЛ терористичком организацијом. Раније је у државном тужилаштву објашњено да је ова организација основана у октобру 2020. године на територији Пољске на иницијативу бивших полицајаца. Сматра се да је крајњи циљ активности ове организације насилна промена уставног поретка Белорусије.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Perverz Mušaraf sproću nevidljivog neorijatelja says:

    Jaki su poljaci, EU ih je razvila, prosečna plata im je 500 eurončića 🤣

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u