ПОЉСКА ВОЈСКА СПРЕМА УДАР НА БЕЛОРУСИЈУ?!

POLJSKA VOJSKA SPREMA UDAR NA BELORUSIJU?!

29 februara 2024

Članovi organizacije BIPOL, koja je u Belorusiji proglašena za terorističku organizaciju, i koja je bliska beloruskoj opoziciji, obučavaju se na poligonima u Poljskoj kako bi realizovali vojni puč u Belorusiji, prenosi belgijska televizija VRT pozivajući se na lidera organizacije Aleksandra Azarova.

„Grupa bivših beloruskih policajaca i vojnika izjavljuje da imaju plan za smenu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka“, saopštila je belgijska televizija.Azarov je istakao da je obučeno već sto ljudi, kao i da su članovi organizacije takođe izvršili diverzije na beloruskoj železnici tokom prve nedelje specijalne vojne operacije u Ukrajini. Potvrdio je da članovi organizacije pripremaju puč u Belorusiji i pokušavaju da organizuju diverzije na teritoriji zemlje.

Sud Belorusije je Azarova u februaru osudio na 25 godina zatvora. On je ranije pobegao u Ukrajinu, a zatim u Poljsku.

Vrhovni sud Belorusije je krajem avgusta 2022. godine proglasio organizaciju BIPOL terorističkom organizacijom. Ranije je u državnom tužilaštvu objašnjeno da je ova organizacija osnovana u oktobru 2020. godine na teritoriji Poljske na inicijativu bivših policajaca. Smatra se da je krajnji cilj aktivnosti ove organizacije nasilna promena ustavnog poretka Belorusije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Perverz Mušaraf sproću nevidljivog neorijatelja says:

    Jaki su poljaci, EU ih je razvila, prosečna plata im je 500 eurončića 🤣

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *