ПОНОВО СЕ ПРЕТИ СРБИМА ПРОТЕРИВАЊЕМ И РАТОМ

PONOVO SE PRETI SRBIMA PROTERIVANJEM I RATOM

6 jula 2024

Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini izrazila je danas duboku zabrinutost povodom izjave ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza, kao i brojnih drugih njegovih ranijih izjava.

Takvo širenje neistina je neprihvatljivo, doprinosi porastu tenzija i pozivaju na direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, navodi se u saopštenju.Helez je gostujući na jednoj televiziji izneo optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a kritikovao je i Dejtonski sporazum.

„Upućivanje flagrantnih pretnji ratom i proterivanjem srpskog naroda iz Bosne i Hercegovine, kao i kontinuirano plasiranje neistina o predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, predstavlja kulminaciju kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma i, na žalost, otvorenu pretnju miru“, saopštila je Ambasada, preneo je Tanjug.

Republika Srbija, kao jedna od potpisnica i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, ostaje u potpunosti posvećena očuvanju mira i stabilnosti u BiH, poštovanju Ustava ove zemlje i zaštiti prava sva tri konstitutivna naroda koji, u skladu sa najvišim pravnim aktom Bosne i Hercegovine, žive u dva entiteta, od kojih jedan nosi ime Republika Srpska, svidelo se to nekome ili ne, zaključuje se u saopštenju Ambasade.

KOMENTARI5 komentara

 1. da da says:

  Taj idiot balijski preti već mesecima srpskom narodu,a ambasada Srbije se oglasila kad je spomenuo vučića? jadno da jadnije ne može biti.

 2. milorad5 says:

  laju kerovi iz sarajeva,ništa posebno ,ne smeju oni ni da mrdnu sa lanca...

 3. maleno- hrvacki čavo- glavac says:

  Zukan !!! 😋😋😂

 4. Srbije says:

  Ovi Janicari su zaboravili sta im se desavalo pre par godina.

 5. Hrvacki bolesnici sa Aldebaram planete says:

  Verovatno im je malo tih 20 i koji postotak beiha pa oće da se malo prošire, samo što i oni masovno odlaze vani, sića ih je a oni se jako plaše boli, a rat boli. Verovatno misle da će NACI pakt da ratuje za njihovo dobro 😂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *