Ponovo protesti u Vukovaru zbog jedine preostale dvojezične ploče

Ponovo protesti u Vukovaru zbog jedine preostale dvojezične ploče

8 oktobra 2013

351208_vukovar6-beta_fNekoliko desetina branitelja i građana Vukovara tokom poslepodneva protestovali su preko puta zgrade vukovarske policijske stanice na kojoj se nalazi još jedina preostala ploča s dvojezičnim, ćiriličnim, natpisom u Vukovaru.

Neki hrvatski mediji objavili su kao nezvaničnu informaciju, da su šestorica policajaca koji su čuvali dvojezične ploče suspendovani, jer nisu sprečili njihovo skidanje, ali u vukovarsko-sremskoj policiji to večeras nisu potvrdili, prenosi Hina.

Dvojezične ploče su od početka septembra bile postavljene na pet državnih institucija u Vukovaru zbog čega su danima protestovali nezadovoljni branitelji i građani Vukovara, a tada su u nekoliko navrata bile skinute ploče.

Grupa za sada nepoznatih osoba skinula je juče i sinoć ploče sa zgrada Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje, Državnog inspektorata i Centra za socijalni rad.

Prema rečima portparola vukovarsko-sremske policije Domagoja Džigumovića, danas je u Vukovaru i Vinkovcima pozvano nekoliko osoba na informativne razgovore kako bi se utvrdilo ko je i u kakvim okolonostima skinuo dvojezične ploče.

„Niko nije priveden, ni uhapšen. Reč je o rutinskom postupanju policije“, rekao je Džigumović, dodajući da je stanje u Vukovaru večeras mirno.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *