ПОНОВО СЕ ОГЛАСИО МИНИСТАР ВУКОСАВЉЕВИЋ: Ако је ријалити…

ПОНОВО СЕ ОГЛАСИО МИНИСТАР ВУКОСАВЉЕВИЋ: Ако је ријалити…

22 септембра 2018

Гост Јутарњег програма Прве телевизије био је министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

Његова изјава да ријалити програмима није место на телевизијама са националним фреквеницијама изазвала је буру и поделе мишљења шта је посао министра културе.„Посао министра култура је да износи ставове и мишљења о медијма и појавама које се тичу културе. То није спорно, али та изјава је неком засметала“, каже Вукосављевић.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да посао министра културе и Владе није да коментарише такве ствари, већ да то треба да ради регулаторно тело.

„Мислим да је премијерка делимично у праву, можда је била затечена тим питањем. Нисам са њом разговарао о томе. Тачно је Влада не треба да се меша у рад приватне телевизије, то је неспорно и неупитно. Када нека телевизија добије националну фреквенцију онда значи да постоји удео државе у неким реалацијма, јер немају све телевизије националну фреквенцију.

Људима треба објаснити ствари. Идеја је да се приватним телевизијма даје концесија и да оне својим програмом треба да обогате понуду коју Јавни сервис не може да обухвати. У закону о електорнским медијма постоје одредбе да ти поргами морају да повећавају културну и духовну понуду. Ако се овакви садржаји (ријалити програми) сматрају делом културне и духовне понуде, онда смо ми код друштво у проблему. Овде није проблем у називу програма, већ о чему се ради и говори у њему. Ријалити није измишљен у Србији, они постоје у целом свету “, каже Вукосављевић.

Вукосављевић је изјавио и да не осећа да су му колеге окренуле леђе, јер како каже ни он не коментарише рад осталих министарстава.

Додао је и да не страхује од смене.

KOMENTARI3 коментара

  1. trikornjanin says:

    Ovde nije rec ko ima kakvo pravo vec kako zastititi narod Srbije a narocito omladinu od ovakvog skaradnog programa. A ko uzima pare pa dozvoljava da se takve stvari emituju na televiziji treba da snosi najvecu odgovornost. Moze televizija Pink sasvim lepo da zivi i bez tog programa, za pocetak neka pogledaju npr. Ukrajinski TV kanal gde svakog dana covek moze da nauci poneku korisnu stvar i kako resavati probleme u zivotu. Ja smatram da je rijaliti program velika bruka i sramota za nasu zemlju ali i da vlasnik Pinka ima snage da se izbori sa tim problemom.

  2. Velika Metla says:

    Искљушите им националну фреквенцију,па нека плаћају сви који хоће да гледају! Кад би им поставили да се плаћа гледања ових мизерија од ријалитија ни 1% народа та ссрања не би гледао! Овако гледају из чисте досаде,мада ни из досаде то смеће не треба гледати!

  3. Vladimir says:

    Vreme je da rijaliti programi zauvek nestanu iz Srbije..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u