Popis u BiH – popisani i mrtvi i žrtve u Srebrenici

Popis u BiH – popisani i mrtvi i žrtve u Srebrenici

3 novembra 2013

Sasa Miric2Piše: Saša Mirić

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine bez sumnje će ostati zabeležen kao jedna od najvećih prevara i obmana u istoriji ove zemlje.

Kako vreme odmiče cela stvar sve više poprima karakter tragikomedije koja će u budućnosti sigurno rezultirati katastrofalnim posledicama po ljude koji ovde žive, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili entitetsku pripadnost. Neozbiljnost, neiskrenost, nedobronamernost, podmuklost, alavost i ostale tragikomične osobine „popisnih faktora“ uticale su da popisivanje obeleže brojne neregularnosti, pa svako ko misli svojom glavom nikada neće prihvatiti rezultate takvog popisa kao verodostojne, sem naravno onih koji su ih kao takve projektovali!

Da se ne lažemo, i protekli popis samo je deo projekta velikih svetskih sila koje su naumile da ovu zemlju skroje i ustroje prema svojim afinitetima. To se znalo i pre nego što su popisivači izašli među narod, a sada je jasno kao dan. Neki „dobro upućeni“ već su objavili i rezultate popisa pošto ih, očigledno, odavno znaju. Naravno, zvanični rezultati koji će biti objavljeni tek u januaru (?!) donekle će se razlikovati od ovih „preliminiranih“, ali samo u meri u kojoj to odobre „odlučujući popisni faktori“. Na sve to, normalni, obični, pošteni i istinski stanovnici ove zemlje mogu samo da plaču ili se smeju od muke, i postavljaju sami sebi brojna „postpopisna pitanja“…

Zašto nisu popisani mnogi koji stvarno žive u BiH, a popisani su svi „prizvani turisti“ iz Australije, SAD, EU i ostalih „velikobratskih“ zemalja? Kako to da popisivači u Republici Srpskoj koji su radili u čisto srpskim selima nisu imali dovoljno popisnog materijala u poslednjih pet dana popisa? Kako je moguće da su popisani mnogi čija imena već godinama stoje uklesana na nadgrobnim pločama u Potočarima kod Srebrenice? Da li je moguće da u BiH živi oko 3,8 miliona ljudi a svi relevantni podaci su ukazivali da nas ima tek oko 3,2 miliona? Da li je to ta razlika koja je bila potrebna da bi „Veliki brat“ bio zadovoljan? Kako i zašto u ovoj zemlji više uopšte nema Muslimana, koji su na prethodnom popisu bili najbrojnija narodna grupacija, a sada je, kako tvrde „dobro upućeni“, daleko najbrojniji neki novi narod koji govori nekim novim jezikom, iako ih i ostali i stariji narodi koji govore svojim jezikom odlično razumeju? Zašto političari u Republici Srpskoj, ali i neke njihove kolege u srednjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini i dalje ćute i nemo prihvataju tu „prljavu igru“? Šta im je to preče od njihovog naroda?! Da li su neki narodi uopšte poželjni u ovoj zemlji gde žive više od milenijuma? Da li dolazi vreme novog egzodusa Srba, ali i Hrvata iz BiH, s obzirom na to da sve što se „projektuje“ ukazuje da za njih ovde više nema mesta? Da li je to krajnji cilj „Velikog brata“ i njegovih miljenika?

(Pressrs.ba – Banja Luka)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *