ПОПОВИЋ КОСАЧОВУ: Постоји опасност да стотине хиљада миграната остану трајно у Србији

POPOVIĆ KOSAČOVU: Postoji opasnost da stotine hiljada migranata ostanu trajno u Srbiji

16 septembra 2015

popovic kosačovPredsednik Srpske narodne partije Nenad Popović i predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov razgovarali su danas u Moskvi i tom prilikom razmenili mišljenja o aktuelnoj migrantskoj krizi u Evropi.

        Popović je upoznao Kosačova sa pozicijom Srpske narodne partije po pitanju migrantske krize.

        „Evropska unija je izgradnjom zida u Mađarskoj pokazala da zid može da bude efikasno rešenje za zaustavljanje nekontrolisanog priliva migranata na njenu teritoriju. Zato mi predlažemo da Srbija izgradi isti takav zaštitni zid na granici sa Makedonijom, kao što je EU uradila na granici sa Srbijom“, rekao je Popović.

        On je upozorio da zbog zatvaranja granica EU za migrante postoji realna mogućnost da stotine hiljada njih ostane trajno u Srbiji.

        „Srbija ne sme da dozvoli da postane rezervna zemlja za migrante pred vratima EU“ – rekao je Popović i poručio da moramo odlučno da odbijemo svaki pritisak koji se na nas vrši sa tim ciljem.

        Predsednik Komiteta za međunarodne odnose gornjeg doma ruskog parlamenta, Konstantin Kosačov, istakao je da Rusija sa pažnjom prati sva događanja vezana za migrantsku krizu i ukazao na bezbednosne rizike koje ona sa sobom nosi.

        „Među migrantima se nalazi veliki broj vojno sposobnih muškaraca koji prema podacima relevantnih međunarodnih obaveštajnih struktura mogu da predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbednost zemalja koje se nalaze na njihovom putu ka EU, kao i samih članica EU“ objasnio je on.

        Sagovornici su se složili da je „neophodno baviti se uzrocima ove krize, a ne samo njenim posledicama“.

        „Problem mora da se tretira u korenu, a problem se nalazi u Siriji i on se zove Islamska država“ – rekao je Popović. On je naglasio da zbog toga njegova stranka podržava povećanje vojnog prisustva Rusije u Siriji sa ciljem da se formira globalna koalicija koja bi Islamskoj državi „konačno stala na put“.

         (saopštenje Srpske narodne partije)

(fakti.org)

KOMENTARI6 komentara

 1. ARTILJERAC says:

  Buđenje Poštovani pametni ljudi Srbije dole je komentar Branka Dragaša koji sam prekopirao sa njegovog sajta,Branko je kao i uvek rekao golu istinu. "Čuvajte se kada vas hvali Brisel i Vašington. Nešto vam se gadno sprema. A kada vas hvali CNN, onda znajte da ste u velikoj nevolji. Udica vam je spremna i vi samo trebate da zagrizete. Upecali su vas na običnu foru. Sve što se dešava u svetskim medijima oko migranata i sve pohvale koje Srbija dobija je obična ulična navlakuša za naivne. Izdajni-čki režim u Beogradu se navukao na tu prevaru. Navukli su se jer je Aca Dramoser licemer i poltron, koji puzi pred svetskim birokratama. Evo, vidimo nesrećnika kako je ozaren od sreće što je sa Bajdenom. Zamislite, umesto da ga primi 15 minuta, ostao je čitavih 30 minuta. To je istorijski uspeh! To nikome nije pošlo za rukom u istoriji Srbije. Bravo, majstore! Svi te hvale! Svi ti se dive! Ti si- genije! Niko nije poslušniji od tebe. Niko nas bolje ne sluša od tebe. Svaka ti čast, lafe! Jeb-eš, Srbiju! Smesti 150.000 migranata prema Rumuniji. Napravi panel kontejnere za migrante. Kolika je cena? Kažeš 4.000 evra po kontejneru. Malo, malo! Stavi 6.000 evra po kontejneru. Tvojoj ekipi 1.000 evra, našim momcima 1.000 evra po kontejneru. Može? Ok! Pravi si laf! Sa tobom se lako dogovaramo. Vrati se u Srbiju i kreni. Mi smo uz tebe. Je li sve jasno? Jeste. Dečko, samo napred! Istekao je trideseti minut. Ako sve dobro prođe, imamo još tri takva lota. Sve po 150.000 migranata. Ukupno, 600.000 migranata. Podelimo zaradu, svako po 600 miliona evra. Dosta! Sine, nemoj da gubiš vreme! Ti si najbolji! Ti si car! Svi će da pričaju samo o tebi! Care! Niko ti nije ravan! A, sada na zadatak. Možeš da ideš!"

 2. Jovan says:

  EU hoce od Srbije da napravi prihvatni centar, i da opet Srbija brani Evropu, a Srbija je od Evrope dobila bombe, rat, sankcije itd... Pa vi vidite sta treba da radimo.

 3. Nikola says:

  Mislim da je prošlo vreme gde mi treba da igramo kako nam drugi kažu i da zarad drugih ugrožavamo svoj narod, nepotrebno je u ovakoj situaciji izigravati hekog humanitarca i time se navodno ponositi.Očigledno je da migranti neidu nigde već ih sa sve moguće načine razbacuju po celoj Srbiji..Kad i sami razmislimo mi njima nismo rešenje ali sa druge strane evropa se trudi da zaštiti sebe a nas tapšu po ramenu i daju novac ga gradimo centre za njih i kad stavimo prst na čelo vidimo šta naša vlast radi...Svaka čast pojedincima koji se ne stide da kažu šta je najbolje za svoj narod...

 4. Boris says:

  Iz EU su nedavno poručili da će dati Srbiji novac da gradi prihvatne centre. Mislim da to dosta govori o njihovim planovima.

 5. Milica Janković says:

  Možemo mi da se tešimo da se to neće dogoditi, ali ova opasnost zaista postoji.

 6. Neša Petrović says:

  Što nam više političara ne ukazuje na ovo nego tek poneko skupi hrabrost da kaže istinu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *