Popović: Potpisivanje deklaracije je istorijski čin u odnosima sa Rusijom

Popović: Potpisivanje deklaracije je istorijski čin u odnosima sa Rusijom

25 maja 2013

Nenad_Popovic_SkupstinaPotpisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu Republike Srbije i Ruske Federacije je istorijski čin u odnosima dve države. Ona ukazuje na čvrstu i dugoročnu opredeljenost obe zemlje ka razvoju najboljih političkih, ekonomskih i kulturnih odnosa, izjavio je Nenad Popović, potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ruskom Federacijom.

Potpisivanjem Deklaracije, prema njegovim rečima, stvorene su sve mogućnosti za dalji razvoj ekonomske i privredne saradnje između Srbije i Rusije.- Očekujem da ova Deklaracija podstakne kako nova ulaganja ruskih kompanija u Srbiju tako i značajnije prisustvo srpskih kompanija na ruskom tržištu.

Želim da podsetim da je Srbija jedina zemlja na svetu koja ima sporazum o slobodnoj trgovini sacarinskom unijom koju čine Rusija, Kazahstan i Belorusija. To je tržite od preko 200 miliona ljudi gde mi praktično sve domaće proizvode možemo da izvozimo bez carina. Izlazak na ovo tržište je jedinstvena šansa za oporavak domaće privrede. – zaključio je Popović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *