ПОПОВИЋ У КОНГРЕСУ САД: Понашање Хрвата садржи елементе нацизма

POPOVIĆ U KONGRESU SAD: Ponašanje Hrvata sadrži elemente nacizma

25 septembra 2015

nenad popovicPredsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović boravi u poseti Vašingtonu gde se sreo sa kongresmenom iz Alabame i visokim funkcionerom Republikanske partije, Robertom Aderholtom, sa kojim je razgovarao o migrantskoj krizi u Evropi.

Komentarišući napetosti na granici Srbije i Hrvatske, Popović je ukazao da je zatvaranje granice od strane hrvatskih zvaničnika neprihvatljivo i da takvo ponašanje „sadrži elemente nacizma primerene ulozi Hrvatske u Drugom svetskom ratu“.

„Hrvatska policija ulazi u autobuse na graničnim prelazima, izbacujući iz njih ljude sa srpskim pasošima, samo zato jer su Srbi. Takvo ponašanje podseća na najmračnije periode evropske istorije, kada se nad Srbima i Jevrejima sprovodio genocid u Hrvatskoj za vreme Drugog svetskog rata“, istakao je Popović u američkom Kongresu.

On je obrazložio poziciju Srpske narodne partije o izgradnji zaštitnog zida na granici sa Makedonijom, poredeći taj zid sa hiljadu kilometara dugim zidom koji je Amerika izgradila na granici sa Meksikom.

„Zid na granici sa Meksikom pokazao se kao efikasno rešenje za zaustavljanje nekontrolisanog priliva migranata na teritoriju SAD, isto kao i najnoviji zid u Mađarskoj koji je tu zemlju u potpunosti zaštitio od ilegalnih ulazaka migranata“, objasnio je Popović.

On je upozorio da, prema najavama evropskih zvaničnika, u ovom trenutku, čak milion i po migranata čeka da uđe u Evropu i da „Srbija mora da bude spremna za takav razvoj događaja“.

„Posebno zabrinjavaju zaključci sa Samita zemalja EU u Briselu, gde je odlučeno da EU uvede oštriju kontrolu svojih spoljnih granica kako bi se sprečio ulazak migranata na njenu teritoriju. „To znači da postoji veliki rizik da migranti koji preko Srbije žele da uđu u EU, a u tome ne uspeju, ostanu trajno u Srbiji“, istakao je Popović i ponovio da Srbija ni po koju cenu ne sme da postane „rezervna zemlja za migrante pred vratima EU“.

Razmatrajući mere za unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje, Popović i Aderholt složili su se da Srbija ima veliki potencijal za privlačenje američkih investicija. Aderholt je tom prilikom naglasio da Srbija mora da ulaže kontinuirane napore da svoje investicione potencijale predstavi velikim i srednjim kompanijama u SAD.

Nenad Popović je prošle nedelje boravio u Moskvi gde je sa ruskim zvaničnicima takođe razgovarao o bezbednosnom aspektu migrantske krize u Evropi, obrazloživši poziciju svoje partije da Srbija mora što pre da izgradi zid na granici sa Makedonijom, kako bi se zaustavio nekontrolisani priliv migranata na njenu teritoriju.

(fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sale says:

    Ha,ha,gde je ovaj nasao crkvu gde ce se BOGU moliti...pa ameri su ucestvovali u genocidu zvanom Oluja zajedno sa ustasama...pobogu Popovicu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *