POPOVIĆ: Vlast prikriva da je Srbija pred ekonomskim i nacionalnim slomom

POPOVIĆ: Vlast prikriva da je Srbija pred ekonomskim i nacionalnim slomom

23 juna 2014

aleksandar-popovicZamenik predsednika Demokratske stranke Srbije (DSS) Aleksandar Popović ocenio je danas da vlast stvara afere u javnosti kako bi prikrila činjenicu da se Srbija nalazi pred ekonomskim i nacionalnim slomom.

„To potvrđuju poslednje smene u policiji. Ako je neki pripadnik MUP-a kriminalac, rešenje nije samo u njegovoj smeni već i u pokretanju postupka radi utvrđivanja svih detalja o njegovim vezama sa kriminalom. Godinama se stvaraju afere, poput one o prisluškivanju predsednika Nikolića ili sabotaži aviona vlade Srbije a nikad nismo saznali ko je odgovoran za sve to niti ko je iz državnog vrha kontaktirao sa Darkom Šarićem“, rekao je Popović na konferenciji u sedištu DS S-a u Beogradu.

On je ocenio da je trenutna sitaucija u Srbiji izuzetno loša i da odgovornost za to snosi isključivo vlada Srbije. „U novembru 2012. godine, DS S je objavio proglas ‘Srbija je ugrožena’ koji je potpisalo više desetina hiljada građana i u kome smo upozorili da vlasti trguju suverenitetom zemlje. Današnja situacija je gora nego u novembru 2012. godine pošto je na delu opšti nasrtaj na teritorijalni integritet Srbije, ne samo na prostoru Kosmeta“, rekao je Popović.

Zamenik predsednika DSS-a je istakao da je „puzajuće“ priznanje nezavisnosti Kosova od strane vlasti u Beogradu dovelo do uklanjanja barikada na mostu preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici i demonstracija Albanaca u južnom delu tog grada, pod sloganom „Ili mi, ili vi“.

„Najgore je to što vlada Srbije nije reagovala povodom poslednjih dešavanja u Kosovskoj Mitrovici. DSS je uvek bila opozicija svakom rešenju za Kosovo i Metohiju koje nije utemeljeno na rezoluciji Saveta bezbednosti 1244 i vezano za misiju UNMIK. Zato smo uvek bili protiv izlaska Srba na izbore takozvane republike Kosovo, i kad je na vlasti u Beogradu bila Demokratska stranka i danas kada su na vlasti naprednjaci“, kazao je Popović i dodao da su Srbi na Kosmetu prepušteni sebi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *