Porast vodostaja Dunava

Porast vodostaja Dunava

20 maja 2014

dunav-opasnost-od-poplave-01-690x459Na Dunavu kod Bezdana, Novog Sada i Slankamena vodostaji će dostić‡i granicu redovne odbrane od poplava od danas do srede, 21. maja.

Vodostaj Dunava će nizvodno kod Zemuna, Pančeva i Smedereva biti u porastu i kretać‡e se iznad granice vanredne odbrane od 22. maja, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod u izveštaju od ponedeljka.

Zbog očekivanog porasta nivoa Dunava smederevski Štab za vanredne situacije pozvao je stanovnike ribarskih naselja Orešac i Metalor da prate vodostaj te reke i da na vreme evakuišu i obezbede imovinu.

Na Mlavi i Peku vodostaji su u opadanju i nalaze se iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja, naveo je RHMZ dodavši da će i na nizvodnom delu Mlave kod Bratinca vodostaji biti u opadanju.

Na Tisi kod Titela vodostaj ć‡e se od danas kretati iznad granice redovne odbrane od poplave, dodao je RHMZ u upozorenju objavljenoim na svom sajtu.

Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji se nalaze iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.

Kod Beograda vodostaj ć‡e biti u porastu i kretać‡e se iznad granice vanredne odbrane od poplava od 21. maja a na donjem toku Kolubare kod Obrenovca vodostaji će imati tendenciju sporijeg opadanja.

Na Velikoj Moravi kod Ćuprije i Bagrdana vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava a na Jasenici vodostaj je iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *