ПОРАЗ РУСКЕ ВОЈСКЕ: Руси напустили КРАСНИ ЛИМАН

PORAZ RUSKE VOJSKE: Rusi napustili KRASNI LIMAN

2 oktobra 2022

Da bi izbegli opkoljavanje, ruske trupe su se organizovano povukle iz Crvenog Limana u unapred pripremljene rezervne položaje, javlja „Rusko proleće“.

Ove pozicije su ojačane pojačanim pojačanjima.

Zahvaljujući jučerašnjem kontranapadu, ranjenici su evakuisani iz grada.

(Pravda)

KOMENTARI13 komentara

 1. M says:

  Dok Rusija pjeva borbene i paradira,Ukrajina sve više stvara vojsku na nivou USA-NATO standarda,organiziranu,visoko profesionalnu,dobro opremljenu,dobro naoružanu,izvježbanu,s spobnim podoficirskim i oficirskim kadrom,i sve to još uz USA-NATO direktnu podršku!Što su Rusi po tom pitanju u međuvremenu napravili s svojom vojskom?!?Hej!Dobro jutro!

  • milorad5 says:

   Ukri i NATO u ukrajini su pukli,neću da ti objašnjavam zašto,neka to bude IZNENADjENjE:)za tako očigledno obaveštenog i potkovanog vojnog analitičara:)

   • Volodimir Gownarsky says:

    Pametnjaković naš, šta bi mi bez njega, stručnjaka&znanstvenika takvog kova ko što je on??? 😂😂😂

 2. milanm says:

  Ne možeš ti to objasniti, ne samo komentatoru ima njih mnogo više koji čekaju kišu kao Godoa. Imaju problem! Rusija, Putin, odredjuju što i kako dalje!

 3. 1389 says:

  Bravo Lazare, poraz Ruske vojske je nemoguć 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

 4. mister x says:

  jeste poraz kada je 1000 branilaca moralo da se bez podrske avijacije bori sa 10000 ukrofasista!nije valjda putin prodao harkov kao slobo krajinu!

  • persida says:

   Putinovi idoli su Karadza i Sloba.

 5. milos says:

  nije poraz situacija u ratu se uvek menjala na dodirnim tackama do frontalne ofanzive..

  • Kulak says:

   Rusi strogo paze da ne povrede infrastrukturu i civilno stanovništvo, pa visokopreciznim oružjem gađaju isključivo vojne ciljeve. Ne ruše pruge ni mostove, pa ukri vrlo lako do linije fronta dovoze naoružanje i izuzetno brojnu živu silu. Rusi su takvi, strogo poštuju ono što im je naređeno, ma koliko je to nama čudno. Rusi su veliki narod. Potrebno je da V. V. Putin naredi ANTITERORISTIČKU OPERACIJU, pa će to onda u praksi biti i sprovedeno.

 6. Petrovgrad says:

  Rusi se povlače i ostavljaju etnički čist teren za Ukrajince. Kad roknu ono što su Ameri dva puta roknuli Japancima, da ne zahvati Ruske vojnike. Ja sam protiv nuklearnog rata, ježim se kad vidim snimke iz Hirošime i Nagasakija. To je užas, ali ako su demokrate sa zapada tu uradile, nebi me čudilo da neki diktator sa istoka to ponovi. Rusi su dosta naučili od zapadne demokratije.

 7. persida says:

  Rusi mogu osvojiti pola Ukrajine, ali ce ostati neubedljivi. Nisu pokazali nista novo. I oni moraju da ratuju za svaki kamen, bas kao i Amerikanci.

 8. Šole says:

  Toliko nesposobnih generala to je neverovatno.A kako neki kazu mozda su ih prodaqli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *