ПОРАЗ СРПСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ: Приштина брише наше ресоре на Косову!

PORAZ SRPSKE DIPLOMATIJE: Priština briše naše resore na Kosovu!

16 avgusta 2016

B2613C9C-DC96-4F6B-B16C-2F4413B218CC_w987_r1_sPrimedbe generalnog revizora Kosova o poslovanju Ministarstva za povratak i zajednice u kosovskoj vladi o navodnom nezakonitom trošenju sredstava, samo su korak ka ukidanju ovog ministarstva!

U „nenamensko i netransparentno“ trošenje novca u uzveštaju revizora ubrojano je, između ostalog, plaćanje struje kolektivnim centrima, nabavljanje drva za povratnike, vozila za srpske nevladine organizacije i medije, kao i plaćanje lečenje srpskom detetu kojem je termin u inostranoj klinici bio zakazan, a roditelji nisu bili u stanju da sakupe novac.

Kako navode izvori u pokrajinskoj vlasti, izveštaj je i sastavljen tendenciozno sa namerom da diskredituje jedino ministarstvo koje se ozbiljno bavi problemima Srba i nealbanaca. Na njegovom čelu se od osnivanja nalaze predstavnici Srba i zbog toga ono predstavlja trn u oku albanskim partijama, kako u vlasti tako i onima u opoziciji.

Ministru za povratak Dalobru Jevtiću u Prištini se posebno zamera podrška izgradnji naselja Sunčana dolina na severu Kosmeta, gde bi trebalo da se vati oko 1.500 raseljenih Srba.

Jedan od predloga koji se razmatra u političkim krugovima u Prištini jeste i da se drugo ministarstvo na čijem je čelu Srbin, za lokalnu samoupravu, pripoji resoru javne uprave. Predstavnici međunarodne zajednice na KiM, međutim, ne gledaju blagonaklono na ovakve ideje prištinskih vlasti.

(Večernje Novosti)

KOMENTARI8 komentara

 1. simo says:

  srbijo crna li si u srbiji se bore za herojstvo a karazdica ne izvlace niti ga spominju cuvaju fotelju a karadzic umire u tamnici noje se uzece im fotelju vlada beograa doci ce i vama krajjj.

 2. n.n says:

  pobeda pravde za albance! Smrdljivi srbi nemaju nikakvo pravo na kosovo jer je ono odavno nezavisna drzava! Sad ce da vam oduzmu vojvodinu,pa juznu srbiju,centralnu,zapadnu i istocnu i da ih vrate njihovim pravim vlasnicima. Sve su to srbi bili okupirali,sad se uz pomoc amerike i natoa vraca pravim vlasnicima. Nece vam ni sljiva ostati da se pod nju sakrijete! Hahaha

 3. aleksandar v. pavlovic says:

  Vraticemo mi Kosovo. Kad Amerika dogori, onda ste nasi i Boziji!

 4. Nebojsa says:

  n n samo se nadaj! Uskotoces crci od muke :-)

 5. QQ-LELE says:

  Sta je bilo sa Kosovskim dugom, ko ga vraca, Srbija?????

 6. Batina says:

  Srpska (Srbska) diplomatija, zar tako nesto postoji??

 7. slobo says:

  n,n ja tebe razumijem u npotpunosti.Nisi ti kriv I ti bi volio da si pametniji,ali sta ces svakom bog da ponesto ,a kako vidim I tebi je dao .

  • n.n says:

   niza raso podljudi ,otpadnicka govna koja se zovete opancari! Uskoro cemo vas pokoriti i od srbije stvoriti deo velike Hrvatske! Dolazi vam nova OLUJA i BLJESAK samo sto ovaj puta necete imati gdje da se skrijete niti da bjezite pickice srbijanske! Dobit cete novi Jasenovac!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *