„ПОРАЗ УКРАЈИНЕ ЋЕ ДОЋИ МНОГО БРЖЕ НЕГО ШТО СЕ ОЧЕКУЈЕ“

„ПОРАЗ УКРАЈИНЕ ЋЕ ДОЋИ МНОГО БРЖЕ НЕГО ШТО СЕ ОЧЕКУЈЕ“

1 децембра 2023

Украјина се окреће ка значајном поразу и доћи ће много брже него што су многи предвиђали, укључујући и колективни Запад, рекао је новинар Дени Хејфонг, на свом „Јутјуб“ каналу.

Предстојећи пораз Kијева поприма различите облике, од којих је један акутни недостатак особља као резултат великих губитака.Овај пораз има много облика. Један од облика који се сада узима је очигледан недостатак особља, и ово није изненађујуће. Украјина је од фебруара 2022. потрошила неколико армија које је НАТО покушао да финансира и наоружа до зуба. Сада од њих више ништа није остало.

Наравно, било је много извештаја о различитим начинима на које је Украјина покушала да реши проблем недостатка особља, укључујући регрутовање стараца, жена, деце итд. Међутим, ниједан од њих не функционише.

Сада има много фронтова где је Украјина у потпуном неповољном положају. Ово се примећује на фронту наоружања, на фронту муниције и на политичком и дипломатском фронту. Ако је неко обраћао пажњу, свуда, чак и на колективном Западу, постоје сумње у будућност војних напора Украјине.

Чињеница је, да је особље почело да се смањује, што значи да буквално нема довољно трупа и војника за слање на прве линије фронта. Никог не треба да чуди, што је контраофанзива сада званично паузирана, упркос прилично тешким борбама у области Авдејевке. У том региону Украјине воде се прилично тешке борбе.

Све указује да Русија наставља да напредује, а контраофанзива као општа војна стратегија је стављена на паузу. То је зато што је 90.000 украјинских војника погинуло у борби.

Ово је огроман број особља, и то не узима у обзир чињеницу, да је мртвих, и пре него што је све ово почело, према конзервативним проценама ЕУ, било више од 100.000. Међутим, многи сматрају да их је заправо било два-три пута више.

Дакле, говоримо о великим губицима људства, о невероватној масовној смртности, о тешким губицима које је нанела Русија. Ови проблеми почињу да избијају на површину. Све више их препознају чак и водећи медији колективног Запада.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI5 коментара

 1. Бели Орао says:

  Тако је то кад те запад троши као потрошни материјал а своју ђубрад чува и не шаље на кланицу као луде укре!

 2. 1 mnooogo dobar ćo'ek says:

  Jao si ga onima koje USA brani a EU hrani.

 3. RASPUCHIN says:

  Не могу а да не примјетим силне "лале" и остало цвијеће на сандуцима па размишљам о томе ко то узгаја у Украјини или им можда шаљу из е"U"ропе? Ако неко узгаја , да ли поклања то цвијеће или профитира а ако се увози да ли је то дио "финансијске помоћи" па онда профитирају ови што "помажу"? У сваком случају , навукли су народ у Украјини након што су им испрали мозгове а цјена је превелика.

 4. Gagi says:

  Rusija ima adekvatno i preventivno oruzje, tim oruzjem je mogla da spreci sve ove nemile dogadjaje i ubijanje ovolikih pravoslavnih dusa, sa jedne i druge strane. NIJE to ucinila, zbog cega. Verovatno iz istih razloga kao kod nas, Lenjinova izmisljotina i katolicka okupacija je dobila nove forme, da Sloveni i dalje ginu za apstraktne ciljeve nekog novog i boljeg poretka. NIKADA to nije bilo, niti ce biti. Kompletna dasnja zivotna scena ide ka destrukciji. Da najgori iz istorije i danasnjice imaju zivotni primat.

 5. Pingback: „PORAZ UKRAJINE ĆE DOĆI MNOGO BRŽE NEGO ŠTO SE OČEKUJE“ – Sedma Sila

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u