„ПОРАЗ УКРАЈИНЕ ЋЕ ДОЋИ МНОГО БРЖЕ НЕГО ШТО СЕ ОЧЕКУЈЕ“

„PORAZ UKRAJINE ĆE DOĆI MNOGO BRŽE NEGO ŠTO SE OČEKUJE“

1 decembra 2023

Ukrajina se okreće ka značajnom porazu i doći će mnogo brže nego što su mnogi predviđali, uključujući i kolektivni Zapad, rekao je novinar Deni Hejfong, na svom „Jutjub“ kanalu.

Predstojeći poraz Kijeva poprima različite oblike, od kojih je jedan akutni nedostatak osoblja kao rezultat velikih gubitaka.Ovaj poraz ima mnogo oblika. Jedan od oblika koji se sada uzima je očigledan nedostatak osoblja, i ovo nije iznenađujuće. Ukrajina je od februara 2022. potrošila nekoliko armija koje je NATO pokušao da finansira i naoruža do zuba. Sada od njih više ništa nije ostalo.

Naravno, bilo je mnogo izveštaja o različitim načinima na koje je Ukrajina pokušala da reši problem nedostatka osoblja, uključujući regrutovanje staraca, žena, dece itd. Međutim, nijedan od njih ne funkcioniše.

Sada ima mnogo frontova gde je Ukrajina u potpunom nepovoljnom položaju. Ovo se primećuje na frontu naoružanja, na frontu municije i na političkom i diplomatskom frontu. Ako je neko obraćao pažnju, svuda, čak i na kolektivnom Zapadu, postoje sumnje u budućnost vojnih napora Ukrajine.

Činjenica je, da je osoblje počelo da se smanjuje, što znači da bukvalno nema dovoljno trupa i vojnika za slanje na prve linije fronta. Nikog ne treba da čudi, što je kontraofanziva sada zvanično pauzirana, uprkos prilično teškim borbama u oblasti Avdejevke. U tom regionu Ukrajine vode se prilično teške borbe.

Sve ukazuje da Rusija nastavlja da napreduje, a kontraofanziva kao opšta vojna strategija je stavljena na pauzu. To je zato što je 90.000 ukrajinskih vojnika poginulo u borbi.

Ovo je ogroman broj osoblja, i to ne uzima u obzir činjenicu, da je mrtvih, i pre nego što je sve ovo počelo, prema konzervativnim procenama EU, bilo više od 100.000. Međutim, mnogi smatraju da ih je zapravo bilo dva-tri puta više.

Dakle, govorimo o velikim gubicima ljudstva, o neverovatnoj masovnoj smrtnosti, o teškim gubicima koje je nanela Rusija. Ovi problemi počinju da izbijaju na površinu. Sve više ih prepoznaju čak i vodeći mediji kolektivnog Zapada.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Beli Orao says:

  Tako je to kad te zapad troši kao potrošni materijal a svoju đubrad čuva i ne šalje na klanicu kao lude ukre!

 2. 1 mnooogo dobar ćo'ek says:

  Jao si ga onima koje USA brani a EU hrani.

 3. RASPUCHIN says:

  Ne mogu a da ne primjetim silne "lale" i ostalo cvijeće na sanducima pa razmišljam o tome ko to uzgaja u Ukrajini ili im možda šalju iz e"U"rope? Ako neko uzgaja , da li poklanja to cvijeće ili profitira a ako se uvozi da li je to dio "finansijske pomoći" pa onda profitiraju ovi što "pomažu"? U svakom slučaju , navukli su narod u Ukrajini nakon što su im isprali mozgove a cjena je prevelika.

 4. Gagi says:

  Rusija ima adekvatno i preventivno oruzje, tim oruzjem je mogla da spreci sve ove nemile dogadjaje i ubijanje ovolikih pravoslavnih dusa, sa jedne i druge strane. NIJE to ucinila, zbog cega. Verovatno iz istih razloga kao kod nas, Lenjinova izmisljotina i katolicka okupacija je dobila nove forme, da Sloveni i dalje ginu za apstraktne ciljeve nekog novog i boljeg poretka. NIKADA to nije bilo, niti ce biti. Kompletna dasnja zivotna scena ide ka destrukciji. Da najgori iz istorije i danasnjice imaju zivotni primat.

 5. Pingback: „PORAZ UKRAJINE ĆE DOĆI MNOGO BRŽE NEGO ŠTO SE OČEKUJE“ – Sedma Sila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *