ПОРФИРИЈЕ ЈЕ НОВИ ПАТРИЈАРХ

KOMENTARI25 komentara

 1. Darko says:

  Sve čestitke!

  • Ivke says:

   On nije narodski . Zato nije ni moj ni nas vec Vuckov. Prema tome Sve čestitke Vucku

 2. Miraš says:

  Dostojan.

  • Ivke says:

   Cega? Razbijanja pravoslavlja?

   • Miraš says:

    Budi pragmatičniji. Vatikan nije samo verski centar nego je i medjunarodno priznata država, od 2004 je punopravna članica UN bez glasačkih prava. Država Vatikan još uvek nije priznala nezavisnost Kosova*, a ona bi svojim glasanjem uticala da još neke države izvrše priznanje nezavisnosti Kosova, i isto tako da još neke zemlje koje se dvoume ne izvrše povlačenje priznanja. Eto minimalan zadatak za ovog patrijarha je da se to priznanje ne dogodi.

 3. šiško says:

  Zašto sam znao?

 4. test01 says:

  Papoljubac i vucicev pion!!! Nisam verovao da mogu da nameste svog drugog coveka u SPC ali eto desilo se... UDBA i SNS - sprega koja unistava Srbiju!

 5. persida says:

  E, ako je zagrebacko ljubljanski, mora da je solidan. Hoce li saradjivati sa Anom Brnabic?

  • da da says:

   On ne predstavlja Srbe tamo,Srbi su toliko izigrani,da nemaju svoje predstavnike,čak ni u crkvi.Pošto je stolovao sa ustaškim biskupima,oni su ga edukovali kako će raditi,a vučić će mu dati smernice da udovolji svima osim srpskom narodu,što vatikan očekuje od njega.Glavni zadatak je da dovede papu u Srbiju kojom zapoveda ustaška lezbejka zvana ana brnabić.

  • Milan says:

   Odrastao je u Čurugu blizu Novog Sada. Roditelji Radivoj i Radojka Perić su poreklom iz mesta Osinje Derventa, danas Republika Srpska, doselili su se u Čurug posle Drugog svetskog rata. Mitropolit zagrebačko-ljubljanski postao je tek 2014, zbog te službe preselio se iz Srbije u Zagreb. Od 1990 radio je kao iguman u Manastiru svetih Arhangela u Kovilju blizu Novog Sada. Tada je organizovao lečenje mladih od narkomanije u terapijskim zajednicama "Zemlja živih".

 6. Marko st says:

  Na znam ciji je ali nas nije, to svako normalan vidi. Oci mu govore sve.

  • Gardista says:

   Mislim da je Joanikije bio mnogo bolji izbor, al ajd da vidimo.

  • Cp6a says:

   Ala si ti opasan. Sa tom sposobnošću "čitanja ljudi", bolje ti je da skokneš do Vegasa i pokupiš koju brazletnu i kintu.

  • Ivke says:

   Nas nije

 7. Ramonda Serbika says:

  Savremena vremena pa savremen i izbor srBskog patrijarha.Pomenuti porfirije je izabran ,po Božijoj volji , u KRIPTI Svetosavskog hrama.Kako je kripta GROBNICA / ko ne veruje neka proveri značenje reči KRIPTA u bilo kojoj enciklopediji / ispada da će posle tome grobara srBskom pravoslavnom crkvom rukovoditi porfirije grobljanski.Kakva budućnost sleduje srBskoj pravoslavnoj crkvi ako je vodi čovek IZ DONJEG SVETA - procenite sami.

  • Milan says:

   Zaboravljaš da se zove Hram svetovelikomučenika kneza Lazara. Zatim da će u njenom prostoru biti smeštena i riznica SPC, dakle tu neće biti samo grobna mesta za srpske patrijarhe.

   • Ramonda Serbika says:

    U SVIM MEDIJIMA PIŠE kripta.

 8. Zorana says:

  Najcrnji ekumenista koji je ljubio papi ruku. SPC moze da se ugasi ili da menja ime u ECS, ekumenisticka crkva srbije.

 9. persida says:

  Crkva je zavrsila svoje, izdajnicka klika koja igra kako joj Vucic naredi. U crkvu veruje jos samo Kosovac.

  • Zorana says:

   On je u SNS koliko sam ja shvatila. Tako da tu lezi objasnjenje za stavove Kosovca.

 10. Beli Orao says:

  E dragi moji SrBi , pošto vidim da većina vidi da je ovo namješteni Ekumenista i da je ljubio ruke katoliku , možda je drugu pružio da se u nju nešto gurne !? , znači da mi nemamo više pravog duševnog vođu ne preostaje nam više ništa drugo nego da upražnjavamo svoju vjeru kod kuće u porodici i da tu ostanemo vjerni svojem postojanju , jer snaga vjere je u čovjeku a ne u lažnim vođama crkvenim !!! Ako se ne varam zadnji i dostojni je bio Pok. Pavle a sve poslije mi je sumnjivo i neprovidno !!!

  • Ramonda Serbika says:

   Pod stoletna stabla netruležnih hrastova,po žezi,kiši i snegu,u prirodu i po prirodnim zakonima.U kripte nek silaze oni koji okreću drugi obraz kad ih šamaraju po prvom,oni koji se od kamenjara brane hlebom i oni koji se mole za svoje neprijatelje.

 11. Svevid says:

  Pa to se znalo još pre mesec dana.

 12. Penzioner says:

  Hram Svetog Save još nije ni osveštan, a novi patrijarh je izabran u kripti hrama, umesto u zgradi Patrijaršije. Pravilno je primetio komentator Ramonda Serbika - kripta je kapela ispod crkve gde su sahranjivane ugledne ličnosti, kraljevi, crkveni dostojanstvenici (služi i za čuvanje relikvija). Valjda je zbog toga i pokrivena kamerama. Bar je dobro da u kripti neće biti ustoličenje, već u beogradskoj Sabornoj crkvi Svetog arhangela Mihaila.

 13. Cp6a says:

  Braćo pravoslavci, srećan nam novi patrijarh! Kao što je pomogao pri njegovom izboru, tako neka mu Bog da zdravlje i mudrost da uspešno predvodi našu svetu i mučeničku Crkvu i radi u interesu naroda Srbskog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *