Porodica Jurić za „Tijanin zakon“

Porodica Jurić za „Tijanin zakon“

17 avgusta 2014

tijana-juric-1407371865-547223ewRoditelji stradale Tijane Jurić podržali su inicijativu za izmenu zakona koja zahteva da se potraga za nestalom osobom krene po prijavi nestanka.

U aktuelnom Zakonu o policiji postoji odbredba koja navodi da se u potragu kreće 48 sati po prijavi, a slična inicijativa pokrenuta je i na društvenim mrežama.

Iz Ministarstva pravde je rečeno da će o ovom predlogu dati svoje pravno mišljenje čim do njih predlog dođe, dok će stav o predlogu izneti Vlada Srbije.

Mišljenje o ovom predlogu treba da da i Ministarstvo unutrušnjih poslova Srbije, a, kako podseća “Blic”, pravo predlaganja zakona ima svaki poslanik, vlada, skupština autonomne pokrajine ili najmanje 30.000 građana sa pravom glasa.

Viši sud u Subotici odredio je u noći između 8. i 9. avgusta pritvor Draganu Đuriću (34) osumnjičenom za ubistvo Tijane Jurić (15) iz Bajmoka.

Đurić se tereti za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 30 do 40 godina zatvora.

Prema podacima koje je saopštio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, Đurić je prvo žrtvu udario svojim vozilom, a nakon što je počela da traži pomoć, uhvatio je za vrat, udarao, a potom ubacio u automobil, gde je sa nje skinuo odeću, a zatim je ubio i zakopao na desetak kilometara od Sombora.

Tijana Jurić je nestala 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra „Rata“ u Bajmoku.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *