POROŠENKA OPTUŽUJU: U nemačkim krematorijumima spalili preko 8.000 ukrajinskih vojnika

POROŠENKA OPTUŽUJU: U nemačkim krematorijumima spalili preko 8.000 ukrajinskih vojnika

14 септембра 2014

Merkel Meets With New Ukrainian President PoroshenkoLider ukrajinske Radikalne partije oleg Ljaško optužio je šefa države petra Porošenka i ministra odbrane Valerija Geleteja da besramno lažu i obmanjuju javnost jer skrivaju da je Kijev u „antiterorističkoj operaciji” imao preko 8000 poginulih.

Ljaško, koji je bio trećeplasirani na nedavnim predsedničkim izborima, u svojim optužbama je otišao još dalje, tvrdeći i pitajući:

„Ti momci su dali svoje živote za zemlju i svoj narod, ali nikakve zahvalnosti i uvažavanja u našem rukovodstvu nema ni za njih ni za njihove najbliže. Štaviše, pokazalo se da Porošenko spaljuje naše heroje, kao pse, u nemačkim krematorijumima! U ruke mi je došao snimak špijunaskog satelita na kojem se vidi poljski krematorijum pored vojne bolnice u zoni antiterorističke operacije kod Novoajdara. Obavešten sam da nam je taj krematorijum dala Nemačka. Zašto? Šta on traži u zoni antiterorističke operacije?”

Ljaško je Porošenku i Geleteju javno postavio pitanje: „Koliko je naših vojnika bez traga otišlo na nebo kroz taj nemački „dimnjak”?

Istovremeno je u ime svoje partije zatražio da se svi takvi krematorijumi odmah zatvore, a da se tela ubijenih vojnika vraćaju porodicama. Takođe: da Porošenko odmah sve objasni i da se izvini porodicama poginulih.

Zatraživši ostavku Geleteja, Ljaško je upozorio: „Mi imamo pravo da znamo stvani broj svojih poginulih. Mi imamo pravo da znamo ime svakog svog heroja!”.

(Fakti.org)

KOMENTARI3 коментара

  1. KOLE says:

    ovim ludjacima i Porosenku i Geleteju jos nije jasno da svako zlo samo sebe prozdire.

  2. Дејан Никић says:

    Да ли је могуће да је тако наиван па продајом органа долазе до новца да исплате плаченике , а онда искасапљене посмртне остатке бораца не могу да врате породицама, зато их спаљују, Само нека пита раднике који раде на спаљивању и биће му јасно, Мада не верујем да није знао него види да је Проширенко потрошен и да му се ближи крај па сад гледа да се извуће и оправда пред сопственим народом

  3. đorđe says:

    skup je prevoz a to je velika zemlja , plus toga šteta da se bace bubrezi i ostalo što valja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u