POROŠENKA OPTUŽUJU: U nemačkim krematorijumima spalili preko 8.000 ukrajinskih vojnika

POROŠENKA OPTUŽUJU: U nemačkim krematorijumima spalili preko 8.000 ukrajinskih vojnika

14 septembra 2014

Merkel Meets With New Ukrainian President PoroshenkoLider ukrajinske Radikalne partije oleg Ljaško optužio je šefa države petra Porošenka i ministra odbrane Valerija Geleteja da besramno lažu i obmanjuju javnost jer skrivaju da je Kijev u „antiterorističkoj operaciji” imao preko 8000 poginulih.

Ljaško, koji je bio trećeplasirani na nedavnim predsedničkim izborima, u svojim optužbama je otišao još dalje, tvrdeći i pitajući:

„Ti momci su dali svoje živote za zemlju i svoj narod, ali nikakve zahvalnosti i uvažavanja u našem rukovodstvu nema ni za njih ni za njihove najbliže. Štaviše, pokazalo se da Porošenko spaljuje naše heroje, kao pse, u nemačkim krematorijumima! U ruke mi je došao snimak špijunaskog satelita na kojem se vidi poljski krematorijum pored vojne bolnice u zoni antiterorističke operacije kod Novoajdara. Obavešten sam da nam je taj krematorijum dala Nemačka. Zašto? Šta on traži u zoni antiterorističke operacije?”

Ljaško je Porošenku i Geleteju javno postavio pitanje: „Koliko je naših vojnika bez traga otišlo na nebo kroz taj nemački „dimnjak”?

Istovremeno je u ime svoje partije zatražio da se svi takvi krematorijumi odmah zatvore, a da se tela ubijenih vojnika vraćaju porodicama. Takođe: da Porošenko odmah sve objasni i da se izvini porodicama poginulih.

Zatraživši ostavku Geleteja, Ljaško je upozorio: „Mi imamo pravo da znamo stvani broj svojih poginulih. Mi imamo pravo da znamo ime svakog svog heroja!”.

(Fakti.org)

KOMENTARI3 komentara

  1. KOLE says:

    ovim ludjacima i Porosenku i Geleteju jos nije jasno da svako zlo samo sebe prozdire.

  2. Dejan Nikić says:

    Da li je moguće da je tako naivan pa prodajom organa dolaze do novca da isplate plačenike , a onda iskasapljene posmrtne ostatke boraca ne mogu da vrate porodicama, zato ih spaljuju, Samo neka pita radnike koji rade na spaljivanju i biće mu jasno, Mada ne verujem da nije znao nego vidi da je Proširenko potrošen i da mu se bliži kraj pa sad gleda da se izvuće i opravda pred sopstvenim narodom

  3. đorđe says:

    skup je prevoz a to je velika zemlja , plus toga šteta da se bace bubrezi i ostalo što valja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *