ПОРОШЕНКО је можда Туђман, али ПУТИН није Милошевић

POROŠENKO je možda Tuđman, ali PUTIN nije Milošević

15 juna 2017

Hrvatski premijer Plenković ne shvata da kao predlog premijeru Ukrajine daje rešenje u kome čitav narod treba proterati.

„Šta on savetuje Ukrajinu? Ukrajinu koja se faktički raspala? Šta on savetuje? Savetuje ih da pođu agresivno na narod čija matica ima nuklearno oružje? Da li je on razuman? Da li je to što je on predložio išlo bilo gde drugde osim na konto neke buduće izborne kampanje u Hrvatskoj?“.

Ovo je reakcija istoričara Čedomira Antića na ponudu pomoći premijera Hrvatske Andreja Plenković ukrajinskom premijeru za „mirnu reintegraciju ugroženih područja te zemlje na osnovu iskustva koje je Hrvatska imala nakon, kako je rekao, ’velikosrpske agresije devedesetih godina‘“.

Videla žaba da potkivaju bivole…

„Hrvatska je bila žrtva velikosrpske agresije devedesetih godina, imala je okupirana područja i ugrožen teritorijalni integritet, ali i iskustvo mirne reintegracije, i stoga u ovoj aktualnoj situaciji u kojoj se Ukrajina nalazi, s privremeno okupiranim područjima Donjecka i Luganska i ilegalnom aneksijom Krima, želi da pomogne Ukrajini da mirno integriše svoje teritorije u ustavno-pravni poredak“, naveo je Plenković posle sastanka sa Vladimirom Grojsmanom.

To je potpuno nerazumno, konstatuje Čedomir Antić za Sputnjik i dodaje da se nadao da je Hrvatska, makar kad je ušla u EU, i kad je ušla u NATO, izašla iz provincijalnih želja — da tako mala zemlja, mali narod, savetuje veće od sebe, zemlju sa većom tradicijom od sebe. To je potpuno neverovatno.

Plenković je posle sastanka sa ukrajinskim kolegom rekao da je u ovoj zemlji u poslednje tri godine poginulo 10.000 ljudi, a Hrvatska, kazao je, ne želi da pogine ijedan Ukrajinac više, i stoga u saradnji s partnerima u međunarodnoj zajednici želi da hrvatska iskustva pomognu ostvarenju mirne reintegracije „okupiranog ukrajinskog teritorija“.

„U Hrvatskoj je 1999. na popisu bilo više od 583 hiljade Srba i preko 100 hiljada Jugoslovena. Računa se da su 80 odsto Jugoslovena bili Srbi. Dakle, 660 hiljada Srba, od čega je danas u Hrvatskoj ostalo jedva 160 hiljada, a 400.000 je proterano. Govorimo o genocidnoj aktivnosti hrvatskih vlasti gde je proterana velika većina Srba“, kategoričan je Antić.

Pritom, podseća ovaj istoričar, Srbi su četrdesetih godina prošlog veka bili žrtve genocida, pa su sa 700 hiljada u Hrvatskoj spali na 583 hiljade posle svega.

Etničko čišćenje za izvoz

U savetima i nuđenju pomoći Hrvatske Ukrajini Antić izdvaja dve važne stvari. Prva je Plenkovićevo nepoznavanje materije jer nije bio ni borac, ni vojnik, već diplomata, i, kako kaže, zlatni dečak jedne kriminalne stranke.

(Sputnik)

KOMENTARI12 komentara

 1. Batina says:

  Taj plenkovic izgleda zaboravio da zivi na uzurpiranoj srbskoj zemlji. E ustaso dolazi vreme naplate, bolje bjezi odakle si dosao da ne budes za glavu kraci.

 2. goran says:

  Naravno, Milosevic je koliko/toliko branio svoju zemlju, a Putin pusta ukrajinske fasiste da se izivljavaju nad Rusima.

  • padre says:

   Ma da, stvarno je šonja ovaj Putin, ti bi to već odavno rešio, predpostavljam, da si bio još mali, kad je bio rat kod nas, jer bi i to rešio čas posla!

 3. Diodor says:

  POLAKO.MATICA NARODA U DONJECK I LUGANSK JNJE KIJEV, A NE MOSKVA. SVE SU TO NARODONOSNI UKRAJINCI,KOJI SU NA ISTOKU ZEMLJE MEĐUSOBNO VRLO PODIJELJENI. INAČE POVJESNICA KAŽE DA JE KIJEV SAZDAO DREVNU RUSIJU,KADA MOSKVE JOŠ NIJE BILO. DALJE. RUSIJA JE BILA NA STRANI HRVATSKE dr.FRALJA TUĐMANA,I POSTOJE JASNI DOPKAZI ZA TO. PUTIN SE SA NAMA VARAKA,I NE VJERUJE SRBIJI.

  • spira says:

   Rusija nije bila na strani Hrvatske. Ne podmeći ustašku propagandu. Putin sa nama je varka? Ti si totalno smetnuo sa uma. Pokatoličeni Srbi su dva puta ratovali protiv Rusa. I opet će ratovati protiv Rusa. Kao drugo Zašto vičeš,( velika slova) nije ovo ulica???

 4. Kulak says:

  Plenković je sebi stvorio puno neprijatelja.Nedavno doneseni "Lex Agrokor" je pokušaj da se prevare ruske banke Sberbank i VTB koje su kreditirale Agrokor sa 1,4 milijarde evra.Plenković i njegova suradnica Martina Dalić smišljaju razne trikove da izbegnu Rusima vrstiti dug.Plenković aktivno pomaže banderovsku huntu koja je uzurpirala vlast u Kijevu.Plenković napada teritorijalni integritet i suverenitet Rusije i pokušava Rusiji oteti Krim čak i kad su banderovci prestali pominjati Krim.Rusija je golema supersila sa nuklearnim oružjem,a ko je Plenković?

  • Portopranco says:

   Znači nekakav plenković donese nekakav "lex agrokor" i samim tim prevari Sberbank i VTB odnosno glavne državne banke Rusije za 1.400.000.000,00 evra.Ako on to tako lako može,onda može i Rusiji oteti Krim i sve što zamisli.Samo ja mislim da će Rusi njemu zapržiti čorbu.

   • Dražen Jovan Petrović says:

    Taj plenković ima plan da ukrade Rusiji preko milijardu evra i da Rusiji otme Krim?A ko nema plan,svako ima nekakav plan.Na kraju će plenki i njegov plan u govnjaru!

 5. Portopranco says:

  Plenković preti Rusiji sa ukupno jednim magarcem i dve magarice.

 6. Dražen Jovan Petrović says:

  plenković opet preti Rusiji?Pretio je i poglavnik pavelić.

 7. Diodor says:

  NE VIČEM SPIRA,NEGO FONT SLOVA NIJE DOBAR,I MORAM VELIKA KUCATI.ZNAM JA BOLJE OD TEBE KO SU USTAŠLI KRVNICI, A TI PIŠEŠ NJIHOVOM BANDITSKOM LATINICOM.ZAŠTO TO RADIŠ ??? TO JE NEVOLJA KOD NAŠEG SRPSKOG RODA-STIDE SE SVOJE ĆIRILICE.A, RF JEST POMAGALA NEPRIJATELJE TJ.HRVATSKU dr.FRALJA TUĐMANA (I DODIJELILA MU MEDALJU ŽUKOVA 9.5.1995g U MOSKVI,7 DANA IZA NAPADA ,,BLJESAK",A IMA I DRUGIH OBAVJEŠTAJNIH DOKAZA,NAŽALOST ISTINITIH).MORAM U GRAD,I NEMAM KAD VIŠE POLEMISATI. POZ

 8. darko says:

  KRATKO I JASNO KAKV MILOSEVIC TJA NIJE ZNAO STO RADII KAKO IGRATI S NATO PAKTOM PUTIN JE COVKE NAJMOCNIJE VOJNE SILE NA SVETU EKONOMSKI JE BROJ 2 U SVETU RUSIJA, SAMO DA NAVEDEM PODATAK DA JE 2016 KROZ RUSIJU IZVEZENO ROBE OKO 700 000000 TONA SAD MALO PRETOVRIMO U MATEMATIKU BORJKE TO JE OKO 700 000 000 000 KG ROBE IZVEZENO AKO JE CENA KG ROBE BILO KOJE SA MO 4 EVRA TO JE 2 BILJARDE I 800 MILJARDI DOLARA IZVOZ\ RUSKE FEDERACIJE NEK JE STRANE ROBE 800 MILJARDI PROSLO KROZ RUSIJU RUSIJA IMA VECI BDP OD EVROPE EKONOMSKI. DA NASTAVIM DRUGO PO UN NAROD IMA PRAVO NA DRZAVU TO JE RUSKI NAROD KOJI JE UZEO ORUZJE OD FASIZMA UKRAJINSKOG I EVROOPSKOG I TU JE KRAJ PRICE.,PROGLASIO NOVORUSIJU DRZAVU KOJA JE RAZGRANICENA OD UKRAJINE PASOSE JE PRIZNALA RUSIJA AZIJA I OSTATAK SVETA CE PRIZNATI TU DRZAVU A I TKO NECE POSTOJATI CE.DA NE IDEMO DALJE PRICATI O PRAVDI KOJE NEMA MEDUNARODNOJ PO KOJOJOSNOVI I NA OSNOVU KOJOJ MEDUNARODNOG PRAVA POSTOJI VATIKAN 100 000 LUXEMBURG TIROK NEKAKVE DRZAVE OD 200 000 LJUDI A NE BIH NOVORUSIJA. TO STO ZAPAD NE PRIZNA NE TICE SE RUSIJE PO UN IMAJ UNA TO PRAVO. KUVAJT JE SILOM UZET OD ISTOG SIJTOSKOG NARODA IRAKA I NITKO NISTA U SVETU I NATO PROGLASIO KUVAJT. OVO RUSIJA NECE DATI N IRUSI I TO CE KAO I KRIM ZA 8 GODINA BITI RUSIJA KAO I STO VEC JE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *