ПОРОШЕНКО ОТКРИО шта ће се десити

POROŠENKO OTKRIO šta će se desiti

28 novembra 2018

Ukrajini preti „totalni rat“ sa Rusijom, rekao je u intervjuu ukrajinskim televizijama predsednik zemlje Petro Porošenko.

„Broj tenkova u bazama duž granice je utrostručen. Broj vojnih jedinica raspoređenih duž granice je drastično povećan“, rekao je sinoć Porošenko na televiziji, ne precizirajući pritom u kom periodu je do toga došlo. On je takođe, pozivajući se na obaveštajne podatke, naveo da je povećan broj ruskih ratnih brodova u Azovskom moru, kao i da je ruska vojska pojačala prisustvo na Krimu.Prema njegovim rečima, od 2014. godine na Krimu se „utrostručio broj vojnika, upetostručio broj oklopnih vozila i skoro udesetostručila količina artiljerije“.

„Ne želim da neko pomisli da su ovo dečje igre. Ukrajina se suočava s pretnjom totalnog rata protiv Rusije“, naveo je on.

Porošenko je izjavio i da je u nedelju, posle zaplene tri ukrajinska broda, pokušao da pozove ruskog predsednika Vladimira Putina, ali da nije bilo odgovora.

Podsetimo, u nedelju su tri broda ukrajinske ratne mornarice narušila Konvenciju UN o morskom pravu i presekla državnu granicu Rusije. Brodovi su ušli u ruske vode koje su bile privremeno zatvorene i u njima izvodili opasne manevre, ignorišući zahteve ruskih vlasti, usled čega je doneta odluka da se protiv njih upotrebi oružje.

Sva tri broda su zaplenjena, a uhapšena su 24 ukrajinska mornara, među kojima su bila i dva pripadnika ukrajinske bezbednosne službe.

U 10 pograničnih oblasti u Ukrajini jutros je u 9 sati po lokalnom vremenu stupilo na snagu ratno stanje koje će trajati 30 dana.

Ratno stanje je na osnovu odluke parlamenta u Kijevu stupilo u 10 od 27 ukrajinskih regiona koji se smatraju najpodložnijim eventualnom ruskom napadu i trajaće do 27. decembra.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Pazi,pazi,ovi Rusi imaju nameru da se brane od agresivnog zapada i zapadnih podguznih mušica! A zapad očekivao da Rusi nemaju pravo da se brane!

 2. M says:

  Ukrajini tek počinje svitati,ali još nije svanulo,da svojim pro-Zapadnim ponašanjem protiv Rusije,ide u susret totalnom ratu protiv Rusije,i da bu platila skupu cijenu za servisiranje USA projekta!Isto vrijedi i za Rumuniju,Poljsku,itd.Jer prostora i vremena tolerancije bu sve manje!Netko će udariti prvi!Suvremenim oružjem surovo,da će uši odpadati s glave,i s svim što nakon toga proizlazi!Robstvo!Bez obzira tko pobjedi!

 3. Miraš says:

  POROŠENKU BI SAD ODGOVARALO DA CELU RUSIJU DIGNE NA NOGE I TO POD ORUŽJEM SAMO DA ON DOBIJE NA IZBORIMA ILI DA ODLOŽI IZBORE. ... 1. Vrhovna Rada Ukrajine prilikom usvajanja ratnog stanja nije prihvatila predlog da ono traje 60 dana do 25 januara naredne godine, nego samo 30 dana do 27 decembra ove godine. To je tako zato što po zakonu za vreme ratnog stanja zabranjeno je baviti se izbornim aktivnostima, a registracija kandidata za predsedničke izbore u martu treba da počne u decembru ove godine. 2. Porošenko je od strane protivnika u ukrajinskom parlamentu primoran da napusti nametanje ratnog stanja na celoj teritoriji Ukrajine i da smanji period na 1 mesec. Zatim tražili su da bude potvrdjena posvećenost održavanju izbora 31.03.2018.godine inače većina u parlamentu ne bi pristala da glasa o ratnom stanju. DA LI POSTOJI TA NAVODNO OZBILJNA RATNA OPASNOST AKO O NJOJ MOŽE DA SE PREGOVARA? 3. Ipak je postigao nešto i sada može da pristupi planu B - pravljenje novih provokacija. POROŠENKO IMA MESEC DANA DA IZGRADI OZBILJNU PROVOKACIJU, POŽELJNO JE SA MRTVIMA, DA BI USPEO DA PRODUŽI RATNO STANJE I ODLOŽI IZBORE NA KOJIMA GUBI VLAST. ZA TO MU TREBA VOJNA PROVOKACIJA, A OPCIJE SU POGORŠANJE U DONBASU, POGORŠANJE NA GRANICI SA KRIMOM, U AZOVSKOM I CRNOM MORU. (Ukrajinski mornari sa ona tri broda pokazali su se toliko glupi da su odbili da se ponašaju kao topovsko meso za njegove izbore i predali su se ruskom FSB.) 4. Ako Porošenko ne uspe da napravi novu provokaciju on će svakako ostati politički leš jer to je već sada. U Ukrajini svi vide da on nije bio u stanju da progura svoje odluke u Radi bez pregovora sa političkim rivalima i protivnicima. U narednih mesec dana biće pojačane aktivnosti Službe bezbednosti i Oružanih snaga Ukrajine na pravljenju provokacije, a biće i represije nad onima koji drugačije misle i nema sumnje da radiće i na gušenju unutrašnjih političkih rivala i protivnika Porošenka.

 4. Deda Micko says:

  Udario Vajcman na Salomovica, kokajte se.

 5. Miraš says:

  Baš me interesuje uvaženi gospodari iz Vašingzona koga vide i planiraju za novog predsednika neokolonije Ukrajine. Ne verujem da je to ovaj glavati Panda, sumnjam da ga vide kao nesposobnog, a ni slučajno ih ne brine šte se Porošenko kupa u krvi poginulih i Rusa i Ukrajinaca. To sigurno nije ni Mihail Sakašvili. Ratno stanje proglašeno je u oblastima Ukrajine koje po pravilu ne glasaju za Porošenka, oni su region drugog reda u kom su moguće teške provokacije. Koliko će ih ovakve mere sputavati u vezi aktivnosti za predsedničke izbore, pogotovo ako se provokacije nastave?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *