ПОРОШЕНКО ПРИЗНАО: Војска Украјине се повукла из Дебаљцева

ПОРОШЕНКО ПРИЗНАО: Војска Украјине се повукла из Дебаљцева

18 фебруара 2015

Tan2015-2-17_12296752_0_620x0Украјински председник Петро Порошенко потврдио је данас да су се снаге украјинске војске повукле из града Дебаљцево на истоку земље, где се већ недељама одвијају борбе са проруским снагама за контролу над тим важним железничким чвориштем.

„Украјинска војска је заједно са Националном гардом јутрос окончала операцију планираног и организованог повлачења из Дебаљцева. Можемо да кажемо да је досад 80 одсто наших јединица напустило тај град“, рекао је Порошенко у аудио поруци коју је објавила његова прес служба.

Порошенко је пре поласка на прву линију фронта, похвалио украјинске снаге за испуњавање дужности у одбрани Дебаљцева и рекао да су они свету показали „право лице бандита и сепаратиста који имају подршку Русије.“

Агенција АФП је нешто раније објавила да се из Дебаљцева повлаче десетине украјинских тенкова и других војних возила.

Извештач те агенције је видео како возила са уморним и необријаним војницима стижу у оближни град Артемивск, где је један војник потврдио да су они „војници који долазе из Дебаљцева.

Владине снаге отпочеле су данас повлачење из града Дебаљцева, кључног железничког чвора, рекао је командант провладиних јединица Семен Семенченко.

„Повлачење снага из Дебаљцева се одвија по плану и организовано“, рекао је Семенченко, који је додао да „непријатељ настоји да пресече пут и спречи излаз војника“.

Иако је 15. фебруара ступило на снагу примирје, око града Дебаљцева водили су се жестоки окршаји између украјинских и проруских снага.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u