ПОРОШЕНКО: Русија има најмоћнију армију на свету

POROŠENKO: Rusija ima najmoćniju armiju na svetu

28 januara 2015

Poroshenko 3543Armija Rusije je najbrojnija i najmoćnija na svetu i Ukrajina nije u stanju da se sa njom nosi – izjavio je ukrajinski predsednik Petar Porošenko.

U intervjuu poljskoj televiziji TVN24 BiS, dodatno je precizirao:

„Mi smo stvorili nove oružane snage koje su u stanju da zaustave teroriste, ali mi vojnom silom ne možemo završiti konflikt na istoku zemlje. Rusija ima milion vojnika i najbrojniju i najmoćniju armiju na svetu kojoj se mi ne možemo suprotstaviti“.

Porošenko se verbalno opet založio za mirovne pregovore: „Svi moraju sesti za pregovarački sto. Rusija je dužna da realizuje svoje obaveze iz sporazuma potpisanog u Minsku. To podrazumeva i da Moskva mora povući sve svoje vojnike sa teritorije Ukrajine i prestati da pomaže separatistima“.

Ukrajinski predsednik je u decembru izjavio da njegova zemlja ima jednu od borbeno najsposobnijih armija u svetu.

(Fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. Pravdaa says:

    Potrošenko hteo si mnogo prodao si se zapadu i odgovoran si za mnoge nevine živote sa Fašistima e sada te ništa ne može spasiti.

  2. Steva says:

    Ovaj kao da pao sa Mrsa.Kao da nikad nije cuo za Rusiju.Porosenko ,tebi spasa nema,bolje da se ubijes sam,jer ako te ne ubiju Ameri,ubice te Ukri a nista drugo nisi ni zasluzio.Pobijo si toliki neduzan narod,naravno uz pomoc natovske EU-Amerike.Sad ti je kasno za bilo sta,ti i ta tvoja vlada bi trebali da izgorite zivi,isto onako kao sto su izgoreli neduzni civili u Odesi,za koje niko nije i nece odgovarati,jer nista drugo niste zasluzili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *