ПОРОШЕНКО СЕ ПРИПРЕМА ЗА РАТ: Повећавају се групе украјинских трупа на граници…

POROŠENKO SE PRIPREMA ZA RAT: Povećavaju se grupe ukrajinskih trupa na granici…

6 decembra 2018

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da se povećava grupa ukrajinskih trupa na granici sa Rusijom.

„Važan element adekvatnog odgovora na postupke agresora je povećanje vojnih grupa u skladu sa strateškim planom primene snaga odbrane države koje sam utvrdio. U okviru ovog procesa borbene jedinice i odredi ukrajinskih oružanih snaga se premeštaju na najopasnije pravce duž cele linije naše granice kako bi se pojačale odbrambene sposobnosti“, napisao je ukrajinski predsednik na svom nalogu na Tviteru.

Ukrajinske vlasti su uvele ratno stanje u deset oblasti, među kojima su Lugansk i Donjeck i unutrašnje vode Azovsko-Kerčke akvatorije na 30 dana nakon incidenta na Crnom moru, kada su tri broda ukrajinske ratne mornarice prekršile granicu Rusije, ušle u privremeno zatvorene teritorijalne vode Rusije i krenule iz Crnog mora prema Kerčkom moreuzu. Oni su opasno manevrisali i nisu odgovarali na legitimne zahteve ruskih vlasti. Ukrajinski brodovi sa 24 mornara su zadržani.

Zemlje Evropske unije su nakon incidenta pozvale Ukrajinu i Rusiju da smanje eskalaciju i pokažu maksimalnu uzdržanost.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. A akoM says:

  Pa,ako Porošenko misli ratovati s Rusijom,onda je dobro da raspoređuje svoje snage uzduž cijele granice s Rusijom,jer će mu to vjerovatno i trebati!

 2. Miraš says:

  NA ISTOKU UKRAJINE BOREĆI SE PROTIV BORACA DNR I LNR VOJNICI NATO-A VEŽBAJU I ISPROBAVAJU RAT NATO-A PROTIV RUSIJE! Koliko vojnika NATO će učestvovati u predstojećim ukrajinskim operacijama protiv Donbasa prikriveno medju ukrajinskim snagama? Podaci o poginulim i zarobljenim u blizini linije rzgraničenja daće delimičan uvid u to. Povodom > Prošenko: "povećava se grupa ukrajinskih trupa na GRANICI sa Rusijom... borbene jedinice i odredi ukrajinskih oružanih snaga se premeštaju na najopasnije pravce duž cele linije naše GRANICE ..." LAŽE O GRANICI - NAPAŠĆE DONBAS.

 3. Popara Dorcol says:

  Gluposti !!! Na kojoj granicu, Ruskoj??? I dokle misle da ce da idu??? Do Moskve???

 4. Miraš says:

  Koja je onda uloga brodova američke šeste flote koja će stići za 8-14 dana Crno more? Da li će biti podrška sa mora američkim i ostalim NATO snagama izmešanim sa ukrajinskim vojnicima - u njihovim kopnenim napadima na Donbas? Izgleda da to bar po ukrajinskom planu neće trajati samo 21 dan jer npr. u vreme odlaska američkih ratnih brodova mogu da se pojave britanski ratni brodovi.

 5. Budi Bog s nama says:

  Napraviće Piroške od Porošenka! Vidi se po njemu da je "ekstra inteligentan" čovek, to je isto kao kada se miš lupa u prsa i viče "mac, mac, gde si da ti ja pokažem..!" Međutim ovi nisu mačka nego mečka. Ukrajinci su veoma simpatičan narod nešto kao kada pomešaš Srbe i Ruse, pa nastanu ukrajinci, međutim u svakom narodu postoje malo lošiji ljudi sa isto takvim odlukama.

 6. Budi Bog s nama says:

  Blago nama, crni Porošenko, pa on na tviteru objašnjava gde razmešta svoje vojne snage? C, c, c.. Budi Bog s nama i spasi Bože Ukrajinu. Ovaj Porošenko imitira Trampa sa tviterom, ali ga brate pretera, pa on ne razume šta su to strategija i vojne tajne. Putin se verovatno drži za stomak od smeha te ne može da izda ni jednu zapovest dok se ne smiri, a verovatno ga je i žao ovakvog naivka.

 7. Posmatrac says:

  Potrosenku neko treba da zaustavi cirkulaciju, da bi se oladio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *