Порошенко учинио све да уништи руски, али његов син Михаил говори руски а не украјински

Порошенко учинио све да уништи руски, али његов син Михаил говори руски а не украјински

14 августа 2019

ДОНЕДАВНИ председник Украјине – Петар Порошенко – чинио је све што је могао да ишчупа корен руском језику унутар граница своје земље.

За то је имао благослов и мандат целог Запада, па је под крај владавине кроз једнако русофобски парламент прогурао законом којим је употребу руског свео на приватне разговоре.Чак и у оним областима и градовима Украјине у којима апсолутна већина говори руски.

На први поглед: потпуни тријумф. А ипак није. И тек неће бити. Реванш руског језика и руске Украјине тек ће уследити.

Иначе, самом Порошенку руски се већ свети.

Његов сисн Михаил признао је да се као својим основним језиком служи – руским!

Новинарима, са којима је заједно чекао да његов отац заврши давање исказа у државном истражном комитету, признао је да се служи руским и још им је на руском рекао да веома воли украјински!

Притом је – опет на руском – изговорио:

„Наравно, било би идеално да говорим по-укарјински, али ја говорим по-руски“.

Нагласио је да родитељи због тога не врше на њега притисак, објаснивши:

„Отац ме више пута молио да се служим државним језиком“.

Ово „да се служим државним језиком“ подразумева да Михаил Порошенко не зна украјински и да би претходно морао да га научи…

Дан раније су Петра Порошенка присталице његових политичких противника гађале јајима након што је изашао из истражног комитета после давања исказа о избегавању плаћања пореза.

KOMENTARI3 коментара

 1. Kulak says:

  Od 40 miliona stanovnika ukrajine, njih 100% govori ruski, a oko 25 miliona ga ističe kao svoj osnovni jezik.Zapravo se ukrajinski jezik govori samo u zapadnoj ukrajini koja je jednim delom unijatska (grkokatolička). Unijati čine oko 12% stanovnika ukrajine, a ogromna većina su pravoslavci i ateisti.Na jugu ukrajine u oblastima oko Crnog Mora (Odesa, Nikolajev, Herson) stanovništvo govori skoro isključivo ruskim jezikom, a ista je stvar i na istoku ukrajine (Harkov).Isključivo ruskim jezikom govori se i u Donjeckoj Narodnoj Republici i Luganskoj Narodnoj Republici koje su se pre 5 godina voljom naroda odvojile od ukrajine i više neće biti njen deo.U centralnoj ukrajini i oko Kijeva govori se "sudžik" koji je specifična mešavina 65% ruskog i 35% ukrajinskog jezika.Namera židova vajcmana (tzv. porošenko)da u ukrajini ukine ruski jezik kojim govori celokupno stanovništvo ukrajine je sumanuta i završit će na istorijskom smetlištu.

  • test01 says:

   hvala na informacijama - inace poTrosenko je .. potrosen.

 2. Republika Srpska says:

  Pa i na teritoriji bivše juge svi govore srpskijezik, jedino što nisu pošteni da to priznaju kao ovaj Porošenkov sin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u