POROŠENKO „ZVECKA“ ORUŽJEM: Predsednik Ukrajine najavljuje novi rat

POROŠENKO „ZVECKA“ ORUŽJEM: Predsednik Ukrajine najavljuje novi rat

28 oktobra 2014

Poroshenko 7332Ukrajinski predsednik Petar Porošenko odreagovao je na najavu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da će Moskva – u skladu sa sporazumima iz Minska – priznati rezultate izbora u Donjeckoj i Luganskoj Republici.

Ne polemišući formalno sa Lavrovom, Porošenko je – kako se i moglo očekivati – objavio da opšti izbori u DNR i LNR, zakazani za 2. novembar, „protivreče sporazumima iz Minska“.

Ovo je utoliko manje iznenađenje što se Porošenko oglasio posle razgovora u Kijevu sa američkim senatorom Džejmsom Inhoferom.

„Ti izbori – naglasio je – nemaju ništa zajedničko sa protokolom potpisanim u Minsku 5. septembra. A još se i grubo razilaze sa slovom i duhom tog protokola. Ti izbori dovode u opasnost sam mirovni proces“.

Porošenko je ponovio ovo što je govorio i poslednjih dana: „Izbori u nekim delovima Donbasa mogu se održati samo po ukrajinskim zakonima. Ako ne bude tako – rezultate glasanja neće priznati ni Ukrajina ni bilo ko u svetu“.

Iako je sve ovo naoko mirno, Porošenkove reči mogu biti i obrazloženje za odustajanje Kijeva od pomenutog „protokola“ iz Minska i obnovu „antiterorističke operacije“.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. niki says:

    Malo si se zajebao gospodine,jer ono sto si potpisao sa Putinom to ima i da izvrsis,samo mi nije jasno kako jevrej da pobedi na izborima u zemlji u kojoj je 80% pravoslavaca i da u vladi samo katolici,jevreji i fasisti sede.Ako krenete Putin vam je jasno rekao i to vise ne krije pobucace vas fasiste i sve one koji vas stite,ali pravoslace ce cuvati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *