Порошенков режим у Кијеву ухапсио Михаила Сакашвилија

Porošenkov režim u Kijevu uhapsio Mihaila Sakašvilija

8 decembra 2017

AMERIČKI režim u Ukrajini odlučio je da pređe svoj unutrašnji Rubikon. Udario je na čoveka koji je u Ukrajinu došao po nalogu Amerike.

Uhapsio je večeras u Kijevu lidera partije Ruh (pokret) novih snagaMihail Sakašvilija koji poslednjih nedelja pokušava da organizuje „novi majdan” i sruši vlast Petra Porošenka.

Sakašvili je bio i predsednik Gruzije i gubernator Odeske oblasti, a njegovo hapšenje je potvrdio ukrajinski državbni tužila Jurij Lucenko.

Sakašvilijevi advokati su navodno obavešteni o njegovom hapšenju.

On je već bio uhapšen 5. decembra, ali je oko 200 njegovih pristalica uspelo da ga bukvalno izvuče iz `marice` Nacionalne garde.

Desetak sati pre hapšenja, Sakašvili je sa grupom pristalica pokušao da uđe u hotel „Kijev”. Navodno sa namerom da se – okupa jer je tri noi prespavao u šatoru ispred Vrhovne Rade (parlamenta).

Praktično je sam došao „pred nos” policiji koja nije ni pokušala da ga uhapsi.

Zato je sasvim moguće da se u tom međuvremenu nešto dogodilo.

Šta god da je po sredi, Porošenko u svom okruženju govori da neće biti surov prema Sakašviliju i da fa neće izručiti rodnoj Gruziji u kojoj mu pre do deset godina zatvora.

Sam Porošenko i dalje tvrdi da je Sakašvili „agent Moskve”, a njegovi oponenti – da je „gruzinski brbljivac” njegova marioneta i da ima zadatak da svojom agresivnošću marginalizuje svu ostalu ukrajinsku opoziciju.

Poznati ukrajinski novinar-emigrant, Andrej Šarij, smatra da Sakašvili ima šanse čak i da postane predsednik Ukrajine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Batina says:

    Sad ga na fin nacin izruciti Gruziji i Pravda je zadovoljena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *