Порошенков режим у Кијеву ухапсио Михаила Сакашвилија

Порошенков режим у Кијеву ухапсио Михаила Сакашвилија

8 децембра 2017

АМЕРИЧКИ режим у Украјини одлучио је да пређе свој унутрашњи Рубикон. Ударио је на човека који је у Украјину дошао по налогу Америке.

Ухапсио је вечерас у Кијеву лидера партије Рух (покрет) нових снагаМихаил Сакашвилија који последњих недеља покушава да организује „нови мајдан” и сруши власт Петра Порошенка.

Сакашвили је био и председник Грузије и губернатор Одеске области, а његово хапшење је потврдио украјински државбни тужила Јуриј Луценко.

Сакашвилијеви адвокати су наводно обавештени о његовом хапшењу.

Он је већ био ухапшен 5. децембра, али је око 200 његових присталица успело да га буквално извуче из `марице` Националне гарде.

Десетак сати пре хапшења, Сакашвили је са групом присталица покушао да уђе у хотел „Кијев”. Наводно са намером да се – окупа јер је три нои преспавао у шатору испред Врховне Раде (парламента).

Практично је сам дошао „пред нос” полицији која није ни покушала да га ухапси.

Зато је сасвим могуће да се у том међувремену нешто догодило.

Шта год да је по среди, Порошенко у свом окружењу говори да неће бити суров према Сакашвилију и да фа неће изручити родној Грузији у којој му пре до десет година затвора.

Сам Порошенко и даље тврди да је Сакашвили „агент Москве”, а његови опоненти – да је „грузински брбљивац” његова марионета и да има задатак да својом агресивношћу маргинализује сву осталу украјинску опозицију.

Познати украјински новинар-емигрант, Андреј Шариј, сматра да Сакашвили има шансе чак и да постане председник Украјине.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Batina says:

    Sad ga na fin nacin izruciti Gruziji i Pravda je zadovoljena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u