PORTPAROL BELE KUĆE: Svi tragovi vode direktno ka Putinu za obaranje malezijskog aviona

PORTPAROL BELE KUĆE: Svi tragovi vode direktno ka Putinu za obaranje malezijskog aviona

28 jula 2014

dzos ernestSvestan da nema dokaze, portparol Bele kuće citirao ove reči američkog senatora Seksbija Čemblisa: „Nije bitno da li su Rusi sami pritisnuli na dugme za start rakete ili su to uradili ustanici koje su oni obučili. To je jedno te isto. U krajnjem, svi tragovi vode direktno ka Vladimiru Putinu“.

Bela kuća je – ponovo ne nudeći nikakve dokaze – optužila Vladimira Putina za obaranje malezijskog aviona iznad ratne zone u Ukrajini.

„Pouzdano znamo da je avion Malaysia Airlines oboren raketom ispaljenom sa zemlje. Tačno znamo da je ta raketa ispaljena sa teritorije pod kontrolom ustanika gde PVO ukrajinske armije u to vreme nije funkcionisala“, izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

„Zato smo zaključili da su Vladimir Putin lično i Rusi krivi za ovu tragediju“, dodao je on.

Odmah potom je dodao: „Rusija je obučila ustanike rukovanju raketnim sistemom „Buk“. Zato i možemo da zaključimo da su Vladimir Putin i Rusi krivi za tu tragediju“.

Pošto nije mogao da navede ni jedan jedini dokaz – čak ni za tvrdnju da ukrajinska PVO „nije funkcionisala“ – Ernest je citirao ove reči američkog senatora Seksbija Čemblisa: „Nije bitno da li su Rusi sami pritisnuli na dugme za start rakete ili su to uradili ustanici koje su oni obučili. To je jedno te isto. U krajnjem, svi tragovi vode direktno ka Vladimiru Putinu“.

Prethodnih dana su američke obaveštajne službe priznaleda SAD ne raspolažu nikakvim dokazima da je Rusija umešana u obaranje malezijskog aviona.

Kijevska hunta je prva optužila ustanike iz Novorosije da su malezijski avion oborili „Bukom“ dobijenim od Rusije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *