ПОРУКА ИРАНСКОГ ВОЂЕ МУСЛИМАНИМА. Ујединимо се против Америке

PORUKA IRANSKOG VOĐE MUSLIMANIMA. Ujedinimo se protiv Amerike

27 aprila 2018

Vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Hameneji apelovao je na sve muslimanske zemlje da se ujedine protiv SAD navodeći da Teheran nikada neće „dozvoliti zastrašivanje“.

U televizijskom obraćanju građanima, ajatolah je kazao da se „iranska država uspešno opire pokušajima zastrašivanja od Amerike i drugih arogantnih sila. Sve muslimanske zemlje trebalo bi da stanu jedinstveno protiv Amerike i drugih neprijatelja“.

Vrhovni vođa Irana kritikovao je predsednika SAD Donalda Trampa zbog izjave da neke zemlje na Bliskom istoku „neće trajati nedelju dana“ bez američke zaštite. Takve izjave su, kako je rekao Hameneji poniženje za muslimane. „Nažalost u regionu se vodi rat između muslimanskih zemalja. Nazadne vlade nekih muslimanskih zemalja bore se sa drugim zemljama“.

Predsednik Irana Hasan Rohani ranije je kazao da američki i francuski lideri nemaju pravo da odlučuju da se nanovo pregovara o nuklearnom sporazumu koji je potpisalo sedam država.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Niti mladi Izraelci niti mladi Iranci ne vole da im drzavu vode religiozni fanatici. Mozda bi mladi nesli neki bolji jezik pomirenja, ali religiozne starkelje to ne dozvoljavaju.

  2. ramen says:

    vidi gorane, prvo zlo koje pravi zlo treba da umre da bi normalni mogli normalno da sarađuju kao što su to činili kroz milenijume.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *