ПОРУКА ИЗ НЕМАЧКЕ КОЈА ЈЕ УЗДРМАЛА ЦЕЛУ ЕВРОПУ: Немамо ни за себе, Украјинцима нема више муниције!

ПОРУКА ИЗ НЕМАЧКЕ КОЈА ЈЕ УЗДРМАЛА ЦЕЛУ ЕВРОПУ: Немамо ни за себе, Украјинцима нема више муниције!

17 јула 2023

„Уколико будемо дали муницију Украјини, нећемо је имати на располагању за нас саме, док не стигну нове поруџбине“, рекао је начелник генералштаба немачке војске Алфонс Маис.

Немачка је уверена да ће 2025. године имати најбоље опремљену војну дивизију међу европским земљама Северноатланске алијансе, изјавио је начелник генералштаба немачке војске Алфонс Маис.„Велики сам оптимиста да ће прва дивизија бити спремна до 2025. године“, рекао је Маис за Ројтерс, додајући да су планови договорени са НАТО.

Агенција наводи да у овом тренутку Берлин нема ниједну борбено спремну дивизију, војну јединицу која се састоји од више од 20.000 војника.

Маис је додао да ће Немачка обезбедити Алијанси прво две механизоване бригаде, у почетку лакше наоружане, а потом средње наоружане, које ће бити појачане холандском бригадом.

„Тај број ће, у сваком случају, бити довољан и допринеће најбоље опремљеној дивизији међу свим европским НАТО партнерима 2025. године. То је наш заједнички циљ са нашим холандским партнерима“, рекао је он.

Маис је потврдио да постоји амбиција да се дивизија снабде са довољно муниције до 2025. године, у време када западне земље шаљу велику количину муниције Кијеву, истовремено трошећи своје залихе у знатној мери, највише од Хладног рата.

„Уколико будемо дали муницију Украјини, нећемо је имати на располагању за нас саме, док не стигну нове поруџбине“, додао је Маис. Указао је да су се производни капацитети смањили у претходних 30 година.

Навео је да је то проблем са којим се сусрећу сви НАТО партнери Немачке.

„Међутим, подржавање Украјине је сада важније него успостављање дивизије, како је и нагласио генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг“, додао је Маис.

(Раша Тудеј)

KOMENTARI3 коментара

 1. Artiljerac diplomirani says:

  Do 2025 će nemci da se greju na Mesečevu svetlost

  • Artiljerac diplomirani says:

   Jer su im ludi amerikanci tako obećali kada su sleteli na mesec u studiju broj 25 Holivud.

 2. Косовац says:

  Ово речено у наслову, ако је тачно представља историјску прекретницу Немачке Дојч Републике, како? Па овако: После ове изјаве, морамо да прихватимо чињеницу да ова Немачка није као она пре II Светског рата. Како? Па Немачка је у II Светском рату била нападач на Русију, силна војска, са муницијом, тенковима, авионима, борцима. А сада, сада Немачка изјављује да нема муницију „ни за себе“, значи ни да се брани а камоли да Напада. Ја ову Немачку изјаву оцењујем као позитивну, и одмах јој нудим сарадњу. Прво сарадња о ненападању, а мало после сарадња у кажњавању терориста који су јој бомбардовали Северни ток.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u