ПОРУКА ИЗ НИКШИЋА ЗА МИЛОГОРЦЕ: „Не навлачите проклетство на своје домове, на своје породице и на своје потомство. Не дао Бог!“

PORUKA IZ NIKŠIĆA ZA MILOGORCE: „Ne navlačite prokletstvo na svoje domove, na svoje porodice i na svoje potomstvo. Ne dao Bog!“

21 decembra 2019

Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije upozorio je vlast u Crnoj Gori da ne srlja u prokletstvo i najavio da će se na kraju Sabora zakleti pred moštima Svetog Vasilija Ostroškog da će braniti vjeru.

Vladika Joanikije rekao je: „Sabrali smo se da se ujedinimo i da se duhovno osnažimo uoči rođenja Hristovog“.Tješimo se, kaže Joanikije, Svetim Vasilijem Ostroškim, koji je štitio crkve i utvrdio svoj narod u vjeri.

„Daće Bog da ćemo i mi zbog udara na hramove i vjeru i na čast i na obraz, ako neko udara na hram, udario je na sve, da ćemo ova iskušenja da prebrodimo okupljeni oko ćivota Svetog Vasilija. Molimo se Gospodu da urazumi one koji namjeravaju da otimaju ono što je Božje. Upozoravamo ih da to zlo ne čine“, rekao je Joanikije.

Poručio je da „nema čega da se bojimo“. Na ljude, kaže, gledamo kao na braću, „iako griješe“.

„Mi smo dužni da se i za njih Bogu molimo i da Bog istine i pravde sve urazumi i spasi. Neka je srećan i blagosloven ovaj Sabor“, rekao je Joanikije.

Vladika Joanikije poručio je onima koji žele da otimaju hramove da ne nasrću na prokletstvo.

„Da ne navlače prokletstvo na svoje domove, na svoje porodice i na svoje potomstvo. Ne dao Bog!“ kazao je Joanikije.

KOMENTARI17 komentara

 1. persida says:

  Jerl ovo onaj Joanikije koji je bio u Kraun plazi za vreme atentata na druga mu kriminalca?

  • Ras says:

   @persa:" druga mu kriminalca?",ako nisi znala perso,to je najveci Srbin na prostoru CG,najveci dobrotvor i glava srbstva u CG.On i jeste bio milov cilj,jer kad uklonis "glavu" ostatak se sam od sebe raspada.A ti perso uzmi lekic i prihvati se kuhinje!

   • Miraš says:

    Persa je po svoj prilici Milov bot u Srbiji, a imao je on takvih svojih jataka u Srbiji i pred crnogorski referendum iz 2006 godine.

    • Mile says:

     Neprekidno laje protiv Rusa i srpskih rusoljubaca, zatim protiv popova, crkve i Boga. Milova ku(r)varica u Srbiji kuva samo kako caru Milu godi. Ona zna samo za takvu "kuhinju".

 2. dinki says:

  Pa što je problem što je bio u hotelu,novo vrijeme novi običaji,možda su ti bliži ovi katolički pedofili ili časne sestre koje su trovale djecu po logorima,kako ko radi tako mu se i vrati, ako je grešan radi nečega zna se ko će da ga kazni.

 3. dinki says:

  Još nešto da dodam,možda će nekome biti smiješno,nebuloza ali se sjetite proročanstva sveštenika Tadeja da će stanje u Crnoj Gori biti takvo da će mošti sveca za kratko biti odnesene iz manastira e pa braćo rasrbice,nevjernici svih boja i rasa ipak se ostvarilo proročanstvo.Sa njima je moć i sila a sa nama samo Bog.

  • Slobodanka says:

   Predposlednji put, prethodni put, mošti Svetog Vasilija Ostroškog iznešene su iz manastira 1996. godine povodom okončanja rata u BiH. Tada, posle služenja svete liturgije od strane patrijarha Pavla, mitropolita Amfilohije, vladike zahumsko-hercegovačkog Atanasija i arhimandrita ostroškog Lazara upriličena je litija sa kivotom Svetog Vasilija na posećivanje njegove rodne Hercegovine preko Onogošta (Nikšića) do Trebinja i Popova Polja. Tada je posle iznošenja časnog krsta na Hercegovinu Sveti Vasilije ponovo pohodio zavičaj na svoj praznik 12. maj 1996. godine. U veličanstvenom dočeku u Trebinju učestvovalo je više od 100.000 građana i to od ulaza u grad do Sabornog hrama. Vernici su na kolenima dočekali sveca božijeg. Mošti su inače prvi put iznete iz Ostroga u 18. veku i potom dva puta u 19. veku. Iznete su i tokom Drugog svetskog rata kako bi bile sačuvane od ratnog dejstva okupatorskih bombi.

  • Slobodanka says:

   Sada su izneli mošti svetog Vasilija Ostroškog samo od Ostroga do Nikšića. ... Proročanstvo koje ste pomenulu govori da će morati izneti mošti Svetog Vasilija iz Ostroga na skriveno i dobro čuvano mesto da bi ih sačuvali, dakle slično kao tokom drugog svetskog rata. ... "Zakon o slobodi veroispovesti" još uvek je u proceduri, NE ZNAMO DA LI ĆE GA SKUPŠTINA CRNE GORE IPAK USVOJITI. AKO TAJ LOPOVSKI ZAKON USVOJE ONDA KLEPTOMANI NA VLASTI KREĆU U OTIMANJE I PREUZIMANJE CRKVENE IMOVINE. Dosad kroz obaveznu privatizaciju i posle privatizacije pljačkali su gore nego skakvci pustošili i pljačkali su narodnu (tkzv. društvenu) imovinu , a nakon izglašavanja ovog Zakona prešli bi i na pljačku crkvene imovine. Tnači nakon tog podržavljenja crkvene imovine konkretno i mosti Svetog Vasilija pripadale bi samo državi Crnoj Gori. Ali da se vratimo na pitanje ko je Stojan Jovanović, poznatiji kao sveti Vasilije Ostroški. Rodjen je 1610 godine u selu Mrkonjići, Popovo polje, danas teritorija Repiblike Srpske. Od 12 godine roditelji su ga uputili u manastir Zavala, danas teritorija Federacije BIH. Zatim je službovao u Tvrdošu, danas teritorija Republike Srpske. Zatim je bio arhimandrit u Pečkoj patrijaršiji. Zatim će postati mitropolit hercegovači i zahumski, sedište te mitropolije je u Mostaru, a to je danas teritorija Federacije BIH. Službovao je od Mostara, Trebinja, Bileće i Herceg Novog do Pljevalja, Morače, Onogošta i Bjelopavlića. Kako onda podgoričke vlasti mogu njegove svete mošti da strpaju samo u montenegrinsku fijoku, kad on pripada širem i značajno većem prostoru koji nadmašuje današnje rascepkane balkanske državice i podeljene narode? To shvataju svi pravoslavni vernici bilo da su Srbi ili Crnogorci, a razumeju to i muslimani jer Sveti Vasilije je poštovan i sa njihove strane. Ako bi usvojili taj kleptomanski zakon, to znači da mnogobrojni prilozi koje ostavljaju u Ostrogu ne samo vernici nego i mnogobrojni turisti, završili bi u Milovoj kasi? ... Nije samo to problem. Crkve i crkvena imanja po Crnoj Gori su stare, postoje odavno, a turizam je došao nekoliko vekova kasnije. Sada ispada na da su neka od tih crkvenih imanja na privlačnim i atraktivnim lokacijama. Naprimer manastir Reževići izmedju Budve i Petrovca (2 km od Petrovca) nalazi se u predivnom maslinjaku blizu obale mora. Milo i njegova svita najverovatnije bi i taj veoma lep prostor uz obalu mora da "pošume" sa hotelima i kockarnicama. Izmedju Budve i Petrovca kažu da ima 8 manastira, Dakle nije u pitanju samo Manastir Reževići, nego verovatno će se i ostali naći na udaru otimačine i pljačke. A po celoj Crnoj Gori ima puno crkvica, crkava i manastira. Skakavci su sve poljuštili, e sad samo još nisu zgrabili crkvenu imovinu. Ali kleptomani na vlasti u rimokatoličke i muslimanske verske objekte neće dirati, nego predmet pljačke sbiće samo pravoslavni verski objekti.

 4. Nina says:

  Samo prava prirodna veštica može da vrši napad na danas okupljene u sudbonosnim trenucima. Možda je plaćena od Mila i Duška da botuje protiv pravoslavne crkve, a i protiv Boga.

 5. Karital says:

  Crna Gora je crnogorska, a vi srbi ste nametnici na tuđoj zemlji.Na tuđem se ne možete ponašati kao da ste kod sebe na pašaluku, nego poštovati pravila i zakone Crne Gore.Ako vam ne paše, kupite šajkaču i opanke i nazad u Šumadiju, ako vam tamo ne paše, onda pravac Anadolija.

  • dinki says:

   Mi svo svoji na svojem,puštili smo ih da pokradu izbore glasali su 1998 do 7 sati ujutro 15 hiljada ličnih karata su odštampali i ovjerili tokom te noći,2006 pokrali su referendum proglasili nezavisnost od sopstvene svijesti,nijesmo reagovali jer nijesmo htjeli krvoproliće da se nebi desila bratoubilačka katastrofa kao od 1941 do 1945 preko svega smo prešli radi mira neka kradu neka se bogate ne smeta nesmeta ni što smo građani drugog reda ni što nas nazivaju posrbice mir nema alternativu neka vladaju dok ne pocrkaju jer će se na kraju između sebe poklat ali nećemo preći preko priznavanja nezavisnosti KiM nećemo preći preko sramote što svake godine šalju oficire u Hrvatsku na proslavu zločinačke akcije oluje što šalju vojsku na KiM,pokušajem da otmu crkve prelili su čašu,zna se kako će se to završiti jer mi nemamo đe bježat ustašo,mali je ovaj svijet za sva zla koja naci zapad može smislit,tako da nam preostaje jedino da uzvratimo a onda će opet biti žalopojke na račun Srba,ne brini se ujko nismo zaboravili RSK a ko će u Anadoliju a ko plivat do Italije i to će se vidjeti.

   • Karital says:

    Do 1918 godine kome su pripadale te crkve, nisu valjda Crnogorci posle 1918 godine postali pravoslavci??Crkve su otete od strane SPC, a sada je došlo sve na naplatu, tako da će SPC nestati sa prostora CG.

    • DD says:

     Da li si svestan kolika si BUDALETINA i RETARD!?Crna Gora je uvek bila SRBSKA i PRAVOSLAVNA,SPC NECE NESTATi(kako bi ti to voleo)jer je cuva verni SRBski narod...kao sto rece @dinki RSK vam nismo ni oprostili ni zaboravili"tiha voda breg nosi",kad to dodje na naplatu kud'ces jado,a i sta ces to se vec sad zapitaj!?Treba li da te podsetim na Jasenovac i ostala stratista,treba li da te podsetim sta i kako ste radili sluzincadi sotonske crkve,treba li da te podsetim da ste jedini od kada je sveta i veka da ste imali DECIJE LOGORE,heeeeeej imati LOGORE ZA DECU, na toj teritoriji mirno ziveti i ocekivati Boziju milost i blagostanje,a znati da je ta zemlja natopljena nevinom krvlju...ja to ne bi podneo!!Tebi to naravno kao i tvojima ne smeta jer ste deca satanina...dzabe vam crkve i molitve,Bog se na takve gadi!Ti si kao i tvoji konvertit i hteo bi da unistis u samom sebi sve ono sto te na SRB podseca,nisi(a mozda i jesi!!) ni svestan da su vam generacijama mozgove ispirali,nisi ni svestan da su vas programirali,vi ste u rukama mocnika "oruzje" protiv samih sebe i onih kojima pripadate i od kojih ste nastali,vi ste novi i "moderni"janicari.Zao mi vas je jer ste se dobrovoljno kao i vasi predci odrekli Gospoda,a poklonili zveri!!Zao mi vas je jer se veselite tudjoj nesreci,a ocekujete srecu...to kod Gospoda ne biva!!

     • Karital says:

      SPC je strano tkivo na tijelu CG i kao takva mora biti odstranjena, ukoliko to Milo ne učini, zahvatit će trulež vitalne organe države i naroda.Autokefalnost CPC, nasilno ste ukinuli 1920 godine, s čime ste automatski ukinuli i Crnogorsku naciju.Nemate alibi da osporite kanonsku utemeljenost crnogorske autokefalije.

    • Miraš says:

     Ti si velika neznalica, a samo lupetaš u korist svojih umobolnih strasti. Ovde se radi o tome da Milo Lopina otima crkvena imanja za svoj biznis. A te crkve je stvarao narod u okviru SPC, ima perioda kad su sa prostora Crne Gore značajno uticali na snaženje ostalih pravoslavnih crkava na teritoriji današnje Srbije. Stojan Jovanović, poznatiji kao Sveti Vasilije Ostroški je Srbin. Njega ne možete proterati iz istorije Crne Gore, niti ukrasti i lažno prikazati kao Crnogorca.

 6. Miraš says:

  Pomahnitali ujkani ne mogu više plivati ni do Italije, jer savremena Italija sabira se šta joj pripada od Iste i Dalmacije. Naime Londonski sporazum iz 1954 godine (poznat i kao "Sporazum o suglasju") potpisan je izmedju tadašnje FNR Jugoslavije, Republike Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, a kasnije potpisani Ozimski sporazum (1975 sa važenjem od 1977 godine) oslanja se na njega. Ako nema više Jugoslavije, onda i ova dva sporazuma postaju veoma upitna. Jasno je da Zapadu silama poput Francuske, Velike Britanije i SAD danas je značajno važniji partner država Italija, nego država Hrvatska. Tradicionalno i istorijski Francuska je uvek bila najvažniji partner i zaštitnik Italije. Hrvaćani su posekli granu na kojoj sedi njihova suvremena država, kad su pomahnitalo razbijali i uspešno razbili bivša Jugoslaviju. Nadaju se da ih štiti EU, ali i EU je prolazna. A NATO alijansa sa kojom takodje računaju upada u sve veća unutrašnja razmimoilaženja. Ako se Italija odvaži da traži svoje teritorije na jugu sadašnje Hrvatske, nema sumnje da će i Madjarska tražiti svoje teritorije na severu.

 7. Gagi says:

  Za otimanje imovine SPC ima bezbroj razloga, naravno da je interes dominantna komponenta. Bila je neka ozbiljna prica pre dvadesetak godina a odnosila se na ustupanje ruke Sv. Jovana Krstitelja. Veoma uticajne hriscanske organizacije sveta su nudile ogromnu pomoc i investicije samo da im se ustupi ta Svetinja. Svakako da je to jedan od mnogih razloga za napad na SPC i Srpski narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *