ПОРУKА ИЗ РУСИЈЕ – УСKОРО ПОЧИЊЕ ПАKАО: Легитимне мете војно-политичка руководства непријатељских земаља и оружане снаге других земаља

PORUKA IZ RUSIJE – USKORO POČINJE PAKAO: Legitimne mete vojno-politička rukovodstva neprijateljskih zemalja i oružane snage drugih zemalja

17 decembra 2022

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev je u svom Telegram kanalu objavio nova ratna pravila Rusije.

Legitimni vojni ciljevi, prema njegovim rečima, mogu se smatrati vojno-političko rukovodstvo neprijateljske zemlje i oružane snage drugih zemalja koje su saveznici neprijateljske zemlje.Medvedev je napisao da se tokom aktuelnog sukoba sa Ukrajinom pitanje legalnih vojnih meta tumači na različite načine, ali da postoje „pravila ponašanja u vreme rata, koja potiču iz svetih izvora“.

Odgovarajući na pitanje šta treba smatrati legitimnim vojnim ciljevima, Medvedev je naveo pet tačaka ovih ratnih pravila.

Među njima: „vojno-političko rukovodstvo neprijateljske zemlje“ i „oružane snage drugih država koje su zvanično ušle u rat, koje su saveznici neprijateljske zemlje i objekti koji se nalaze na njihovoj teritoriji“.

Takođe, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije naveo je tačke: „Sve neprijateljske trupe (legalni borci i ilegalni borci) koje nisu zvanično povučene iz njenih oružanih snaga“; „svaka vojna i pomoćna oprema neprijatelja“; „bilo koji objekti koji se odnose na vojnu infrastrukturu, kao i na civilnu infrastrukturu, koji doprinose postizanju vojnih ciljeva“.

Vojni analitičari smatraju da su ovi ciljevi, koje je naveo Medvedev, znak da Rusija računa da će se rat iz Ukrajine preliti širom Evrope.

To je takođe poruka Zapadu da se Rusija neće povući iz ovog rata u Ukrajini dok ne završi započet posao.

Medvedev je u više navrata o EU govorio kao o slugama SAD.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Filip says:

  Kolektivni Zapad bi da upumpava oružje i da podstiče pogibiju nevinih, a oni da izvlače korist. Foliraju se da nisu strana u sukobu te dolazi vreme da im se naplati zlo koje čine. Moraju da osete na svojoj koži ono što su namenili drugome. Tako će mnogo bolje razumeti šta nedužnima čine. Jedino to neće osetiti oni koji su daleko od svega, a glavni su pokretači-sive eminencije

  • padre says:

   Nije baš ceo "kolektivni zapad", koji izvlači korist, mada nije da ne bi hteli, ali jim gazda ne da!

  • Istina says:

   Mozda ovaj puta i oni dobiju po tintari, iskreno se nadam da hoce.

  • 1389 says:

   Zapad se u poslednjih 77 godina posle 2 svetskog rata totalno izopačio. Zato će babuške da počinju da opamete državu po državu. Posle Ukrajine težko Evropi...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *