ПОРУКА ИЗ СРБИЈЕ: „Надамо се да нам Лукашенко неће замерити“

PORUKA IZ SRBIJE: „Nadamo se da nam Lukašenko neće zameriti“

27 avgusta 2020

Premijerka Ana Brnabić kaže da je potpisivanje deklaracije EU o Belorusiji nešto što je potrebno da Srbija radi u okviru sinhronizacije spoljne politike sa EU.

Brnabićeva je istakla i da Srbija ne bi smela da zaboravi prijateljski odnos sa Aleksandrom Lukašenkom.Brnabićeva je odgovarajući na pitanja novinara tokom obilaska Fakulteta likovnih umetnosti kazala da ona lično nikada niće promeniti politiku prema Belorusiji i podsetila je na čin prijateljstva i podrške Aleksandra Lukašenka Srbiji, koji je jedini državnik koji je posetio našu zemlju za vreme NATO bombardovanja.

“To Srbija ne sme da zaboravi. Mi imamo jako dobre odnose sa Belorusijom, a to što smo se pridružili deklaraciji ne znači da se naši odnosi zasnovani na prijateljstvu menjaju”, kazala je Brnabićeva.

Upitana da li će i prijatelj Lukašenko razumeti pridruživanje Srbije deklaraciji, Brnabićeva je kazala da to nije pitanje za nju i da samo može da kaže da se nada će to razumeti na pravi način.

„Ne smemo da zaboravimo prijateljstvo Lukašenka prema našem narodu u teškim trenucima. Nadam se da Lukašenko neće zameriti“, rekla je Brnabićeva novinarima.

KOMENTARI44 komentara

 1. Slobodanka says:

  Ko predstavlja našu zemlju? Dobili smo od Belorusije povoljno 4 borbena aviona čiji remont se završava 2021. I sad u znak zahvalnosti zabiše Lukašenku nož u ledja. Ovi će nas odvojiti i udaljiti od svih prijatelja. O, nije ni njima lako da zasigurno sprovedu Srbe u EU logor, i da sakriju sve svoje podlosti. Zato ono 5 puta ponavlja kako je nama Belorusija prijateljska zemlja.

  • Ivana says:

   Katoličko-protestanska vatikanska demonokratia zapada protiv pravoslavnih. Dali su to pravoslavni Rusi, Ukrainci, Belorusi, Grci, Srbi, Crnogorci itd. nije bitno no je bitno prevesti ih prvo u grkokatolike a posle u čiste sataniste katolike. Srpski narod zna ko su nam neprijatelji ali narod je porobljen i vode nas prustaški kadrovi gde je spomen o stradanjima u Jasenocu, Jadovnu, Jastrebarskom, Danici, Gudovcu i mnogim drugim klaonicama Srba koje su držali hrvati. U isto vreme ti hrvati ustaše danonoćno guslaju o srboćetnicima dok u Srbiji Srbin ne sme pisnuti protiv usraša. Kako u Srbiji jedni Hrtkovci nisu mogli postati Srbislavci alo u Srbiji pa kako vode nas ustaše. U Hrvatskoj su normalno ukinuli Srpske Moravice, Srpsku Kapelu i sve ostale srpske nazive srpskih sela. Čak im je smetao Majkovac kod Virovitice jer je bio srpsko selo pa su i to ime ukinuli oni očito ni majke nemaju. I nikome ništa a petokolonaši u Srbiji kažu ne može? Srbi u Hrvatskoj nemaju ćirilicu, struju, vodu ni puteve u XXI stoleću dok hrvati u Srbiji mašu svojim zastavama i uživaju sva prava. Ne dvostruki nego peterostruki standardi ko nas to glupe vodi ako ne proustaški kadrovi. Hrvatijanci ako oni nas Srbe nazivaju Srbijancima drže srpske njive i preduzeća dok mi u Hrvatskoj ne držimo ništa pa do kada više ova IZDAJA i OKUPACIJA SRBA I SRBIJE:

  • Kosovac says:

   Kako je za „Politiku” rekla Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, Evropska komisija usvojila je pre nekoliko dana paket predloga za povećanje trgovine između EU i 20 susednih zemalja, među kojima je i Srbija. U ovom detalju je potrebno povezati događaje koje povezuju Deklaraciju protiv Belorusije, koju je potpisala „Srbija“. Naslov koji bi objedinio ove događaje, mogao bi da glasi: „Kako Srbija prodaje svoje prijatelje, i po kojoj ceni“.

   • Slobodanka says:

    Već koliko puta smo gledali njihovu predstavu režiranu na ovaj način? Imaju medju sobom one koji će dati ZA za EU i one druge koji će dati ZA za onu drugu suprotnu stranu. Ali ova predstava je ispala jako loša, umetnički dojam je katastrofa, majmunski cirkus. Mi poštovana publika dobili smo potpuno trule i nezdrave banane.

    • Kosovac says:

     @ Slobodanka, …..Prethodnim komentarom sam pokazao kako sorošoidi vladaju i upravljaju Srbijom i srpskim narodom. Štapom i šargarepom, korupcijom i učlanjenjem vladajuće strukture Srbije u svoju stranku. Nije ovo predstava. Ovo je stvarnost. Ovo sa Belorusijom je školski primer koji je isplivao na površinu i svi to gledamo. Reakcija kako vidim na Internetu je vrlo oštra, čak i oni protivnici Srba kažu da je učinjen jedan bedan potez od strane srpske vladajuće strukture. Čak i Aleksandar Vučić nema snade da izađe pred javnost, da je gleda u oči i laže onako kako je odavno naučio. Boris Tadić je za njega malo dete.

   • Slobodanka says:

    Već koliko puta smo gledali njihovu predstavu režiranu na ovaj način? Imaju medju sobom one koji će dati ZA za EU i one druge koji će dati ZA za onu drugu suprotnu stranu. Ali ova predstava je ispala jako loša, umetnički dojam je katastrofa, majmunski cirkus. Mi poštovana publika dobili smo potpuno trule i nezdrave banane.

  • Mirjana says:

   Ko predstavlja i VODI našu zemlju? Nakon ovoga koji ozbiljan državnik će smeti da njima bude naklonjen, iz bilo kog dela sveta? Pa da u znak zahvalnosti i prijateljstva dobiju podlo ponižavanje? Samo teška fukara će dolaziti u Bg, a to će imati "lepe" posledice po našu zemlju.

 2. Kulak says:

  Vučić i Dačić moraju biti uklonjeni.Hitno i zauvek!

  • Djoka Brica says:

   Tako je zemljace i to sto pre!

 3. Rade says:

  Bedno!

 4. Miraš says:

  Ko je zapravo fašista-fašistkinja? Dana 15.02.2019. godine: "Poštujte pretke, fašizam neće proći", poručila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić grupi pristalica Dveri i SNP Naši, koji su zvižducima propratili njeno obraćanje u Orašcu, na proslavi Dana državnosti. Kako Brnabić čuva i čuvaće državnost Srbije, kad evo podržava Tihanovsku i njenog muža koji podržavaju UČK?

  • Slobodanka says:

   Tada u Orašcu ljutila se i na zastave koje su tamo nošene, tvrdila je da su to fašističke zastave. A ne ljuti se kad ovih dana beloruska opozicija nosi belo-crveno-belu zastavu koju su nosili beloruski kolaboracionisti sa Hitlerovim snagama u periodu 1942-1945 godine? Odobrava zastavu pod kojom su ubijani beloruski rodoljubi i civili. Jeste belo crveno tradicionalna boja kod Belorusa, ali zbog toga Belorusija od 1995 godine za zvaničnu zastavu ima zeleno-belo-crvenu zastavu.

 5. sasulja says:

  Srbi,pa gde ce vam dusa,imateli imalo srama,pa radite protiv svog prijatelja u korist neprijatelja.Lukasenko je pravi patriota i iskreni prijatelj srpskog naroda.Vi Srbi ste pokakili sami sebe,samo napred,............?

  • Mile says:

   Ne gnjavi još i ti. Nas Srbe niko nije ništa ni pitao. Ovo radi tkzv. politička elita.

   • Becki konjusar says:

    Komunisti

 6. Kosovac says:

  Javila se ipak Ana Brnabić. Sa pederskom porukom da se nada da NAM Lukašenko neće zameriti. Već je sada krajnje vreme da se oglasi i predsednik Aleksandar Vučić. Ukoliko ga ne drže zatvorenog u nekom podrumu. Mene su novinari opet razočarali, nikako da nam jave ko je i da li je Srbin taj koji je potpisao tu Evropsku kapitulaciju.

  • Ludodoba says:

   Pa ona i jeste to sto si rekao,obican p...r Odvojice nas od iskrenih prijatelja,a sektaska EU to i hoce.Posle ce sa nama da rade sta im je volja kad vise ne budemo imali prijatelje.

   • Kosovac says:

    @ Ludo doba, …..Jeste ona pederka. Ali nisu valjda ostali pederi – predsednik, ministri, sekretari,…….Kod nas je u žargonu oduvek bilo prepoznatljivo da kada nekome kažeš da je peder, oda si mu prilepio etiketu ne seksualne prirode, već da je on bednik, nedostojan pripadnik društva. Odlična kratka i jasna etiketa. Ja sam govorio da nisam kriv što je u vreme SFRJ nama vladao peder Janez Drnovšek, zato što mene Evropska Zajednica (EZ) uopšte nije pitala kojeg komunistu će postaviti za predsednika SFRJ. Mora da sam bio ipak kriv, inače ne bih živeo sada u pederskoj državi.

   • Kosovac says:

    @ Ludo doba, …..Kolega, nije bilo potrebe da pišeš sa tačkicama „p...r“. Nije to bezobrazna reč, kao naprimer „πčka“. Evo u leksikonu - Rečnik stranih reči i izraza Vujaklija ćirilica, strana 682: „PEDERASTIJA (grč. ljubav prema dečacima) = bolesna i protivprirodna spolna strast prema istom spolu, naročito muškarca prema muškarcu; up. homoseksualitet“. Znači, nema potrebe da šapućemo.

 7. Cp6a says:

  Odvratno, ljigavo, katastrofa, neoprostivo! Nokaut za mene. Ponovo odvratan osećaj poniženosti, kao kad su lovili i isporučivali heroje predsednika Karadžića i generala Mladića. Kakav besmisao, kakav poraz, kakva tuga! Neoprostivo, neoprostivo, neoprostivo...

  • Rajko says:

   Oterali su velikog prijatelja Srbije. Bedna zahvalnost coveku koji nam je valjao.

  • Portopranco says:

   Lukašenko,Rusija i Putin će se zbog ovog sramnog čina osvetiti Vučiću.Kad Rusi odluče da se osvete,oni to i urade.Mi Srbi im u toj osveti sramnom veleizdajniku Vučiću moramo pružiti svestranu podršku.

 8. Mile says:

  Ona je samo direktorica EU rajha u koloniji Srbiji. Ćute povodom svega što se dešava u Crnoj Gori, da se ne zamere pretpostavljenima u Briselu.

  • Tugomir says:

   Još da podrže Erdogana u vezi Aja Sofije. Sa čvrstom verom da će ih Isus razumeti. Podle marionetske karikature političara. Da li sad razumete zašto u osnivačkom aktu natoa piše da je misija:sveukupno uništenje pravoslavnih Slovena.

 9. milos says:

  Nadam se da hoce .

 10. Milos says:

  Sta imate da kazete botovi?Sta imaju da kazu oni glasaci SNS koji su okrenuti Rusiji i Belorusiji?Shvatate li koliku stetu SNS pravi na medjunaorodnom planu po Srbiju?

  • Ludodoba says:

   Dosta vise vredjanja neistomisljenika.Zar mislis da bi Djilas stao na stranu Belorusije i izdao one koji ga finansiraju!!!

   • Kosovac says:

    @ Ludo doba, …..Đilas se deklarisao odavno. Pošteno, svi znamo za koji tim Đilas igra. I Beogradski vrapci dživdžani na grani znaju da je Đilas solidan sorošoidni igrač. Mogli bi Đilasa da nazovemo „Znani Đavo“. Onda se samo po sebi nameće kontra definicija, da je SNS „Neznani Anđeo“. Stari Srbi imaju običaj da kažu: „Bolje znani đavo, nego neznani anđeo“. Ne znači to da će da se Stari Srbi učlaniti u satanističku sektu, to je samo izreka, a filozofiju moraš da izvučeš uz minimalnu pomoć svoje inteligencije. ……………Evo da ti ja dam to sažvakano: Svi smo videli da je SNS stao na stranu Sorošoida, a ti ćorav kod očiju svojih.

 11. Jovan says:

  Naravno da nece zameriti. Zna Lukasenko da je Srbija od 5.oktobra okupirana kolonija zapadna, gde su Srbi samo nominalno na vlast, a fakticki vladaju ustase, drugosrbijanci, unijati, shiptari, dzihadisti, ... Ali nas treba da je sramota, tako smo izdali sve ostale koji su nam pomagali tok 90-ih zlocinackih sankcija i bombardovanja.....

 12. Pedja says:

  Sramota da je bude. Pa i Lukasenko je bio izlozen zapadnim "okvirima" i pritiscima pa nije bio posustao u vrijeme bombardovanja. Ovo samo dokazuje koliko je nasa politicka garnitura (ukljucujuci i opoziciju, nista bolja)licemjerna. Zasto da ulazimo u okvire te EU kada se to prkosi nasim shvatanja svjeta, cemu teznja? Satani? Pa sta misle, i ako jednog dana u limburgu mjesecu udjemo u taj naci pakt onda cemo morati i Rusiji sankcije da uvedemo i da se odreknemo pravoslavlja ili ce to biti ok jer uskladjujeme nase stavove sa spoljnoplitickim stavovima EU.

 13. Leda says:

  Izjava Ane Brnabić, jako podseća na izjavu Mila Djukanovića, kada je rekao "da priznanjem Kosova, niko od donosilaca te odluke niti od građana Crne Gore, nije imao lošu nameru da nanese štetu Srbiji i da se šteta ne može naneti nekome ko je jako blizak sa vama".... Za Djukanovića je to bila "percepcija", a za Anu Brnabić je "sinhronizacija spoljne politike sa EU".... Ne, gospodo, pravi naziv za vaše odluke je LICEMERSTVO I IZDAJA.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Vučić je zabio nož u leđa Belorusiji i Lukašenku.Ako mu se ukaže prilika,Vučić će odmah zabiti nož u leđa i Rusiji i Putinu.Sad i Rusi i Putin znaju kakav veleizdajnik trenutno stoluje u Beogradu.

 14. Vreme says:

  Kakva sprdnja od poruke,ali takvo nam je i rukovodstvo zemlje Sprdnja

 15. Slobodanka says:

  Putin će u Oktobru posetiti Srbiju, doneće još poklona, a Vučko se unapred zahvaljuje sitno-podlo koliko god može, "zahvaljuje" se i Putinu i ruskom narodu. Izgleda da ima zadatak da odvija Ruse iz zapadnobalkanskog dvorišta Srbija. Dokle će da traje ta farsa?

 16. Rajko says:

  Ako sam dobro razumeo premijerka mu je jasno rekla: "Ti Lukašenko ćuti a mi ćemo da te j....."

 17. radmila says:

  Hoce li "sinhronizovati politiku sa EU" i uvodjenjem sankcija Rusiji? Sve su prilike da ce ova izdajnicka, podla vlast i uraditi.

  • Milan says:

   Uveo je Vučić neformalne sankcije Rusiji još pre nekoliko godina. Zato sa svih njegovih sastanaka u Kremlju čuli smo od ruske strane da Srbija treba da poveća spoljnotrgovinsku razmenu sa Rusijom. On samo nije uveo formalne sankcije prema Rusiji. Sada obim spoljnotrgovinske razmene Srbija-Rusija raste, ali to je pretežno posledica napora ruske strane. Jer Rusija sve više izvozi ka Srbiji te samo taj deo obima spoljnotrgovinske razmene raste, a Srbija sa svoje strane jako malo povećava izvoz ka Rusiji, skoro ništa. On je skroz naskroz poslušan Briselu i Merkelovoj.

 18. Branko says:

  Ma što bi zamerio? Još će se i zahvaliti.

 19. Gagi says:

  Slobodanka je u pravu. Ovo je podmukao pokusaj da se Srbija izoluje od jedinih prijatelja koje imamo. Ostali komentatori su takodje u pravu kada zahtevaju da se obelodani potpisnik dekleracije. Doduse, nije vazno KO je to potpisao vec KO je taj potpis odobrio. Naredno "priblizavanje" EU ce sigurno biti uvodjenje sankcija Rusiji.

  • Rafmanjinov says:

   Rekli su da je Ivica Dačić

 20. uddu says:

  Fuj,gadovi izdajnički i bezdušni !Pa zar jedinog čoveka koji nam je uvek davao podršku.Izdajnici,vi ćete i Kosovo predati (ne prodati ) u Americi,fuj, bagro !

 21. bane says:

  uskladdjujemo se sa neprijatrljrm naseg prijatwlja... idiotizam

 22. Zaliv says:

  Velika greska a sa druge strane mislim da mnogi ne kapiraju da ta deklaracija koju je potpisala Srbija ne znaci nikome nista posebno a narocito ne znaci nista Belorusiji. Mislim da ce diplomatskim kanalima to da izglade ako vec nisu, ako su ovi nasi pametni (a pametniji jesu od zutih) verovatno su vec i informisali pre potpisivanja ambasadu Belorusije u Beogradu o ovome kako bi se automatski sprecio veci problem. To potpisivanje te deklaracije je zasigurno bilo pritisak ovih iz EU....

  • Cp6a says:

   Nikakav izgovor ovde ne pali. Ovo se ne radi, ovo je nedopustivo, sramotno i ljigavo. Drugi narodi i njihove države neka to rade i neka brišu i peru obraz, ne interesuje me, ali kod Srba je to nedopustivo. Ili sam ja postao neki dinosaurus. Ali, neka sam. Šta smo mi, neki trenutni pravoslavni kapoi u NATO logoru, koji su na kraju isto predviđeni za likvidaciju? I šta sad, treba Lukašenko da prizna Kosovo? Jesmo li se tako nečasno i protiv Venecuele ponašali? Čini mi se da jesmo. Ovo je prevršilo svaku meru i kod mene su ova vlast i njen eksponent završili za sva vremena, 'bo ih utilitarizam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *