ПОРУКА ПУТИНА Србији и српском народу – ИСТОРИЈСКА!

PORUKA PUTINA Srbiji i srpskom narodu – ISTORIJSKA!

29 marta 2018

Ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da je poruka predsednika Rusije Vladimira Putina srpskom narodu, Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću – istorijska.

„To je poruka mira i stabilnosti.To je poruka ne samo Srbiji, da će Rusija uvek biti uz nju, već je to poruka i svim obespravljenim Srbima na Kosovu da će Srbija i Rusija zajedno učiniti sve da očuvaju mir i stabilnost i za njih“, rekao je Popović za RTS.

On je govoreći o pisanju agencije AP, koja je ocenila da će napad na direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića „raspaliti tenzije“ između Beograda i Prištine, kazao da je istina suprotna od toga, budući da je poruka predsednika Putina predsedniku Vučiću i svim Srbima upravo poruka mira i stabilnosti.

Prema njegovim rečima „divljački napad“ na Đurića i na sve Srbe pokazuje u kakvoj se situaciji nalaze Srbi na Kosovu.

„Poruka Vladimira Putina je vrlo jasna i upućena je i nekim predstavnicima međunarodne zajednice koja želi da pritiscima, ucenam i uslovljavanjima natera Srbiju da uradi ono što neće nikada. Srbija nikada neće priznati Kosovo i neće dozvoliti da Kosovo postane članica UN“, rekao je Popović.

On je kazao da se razgovaralo o tome da će Srbija na svaki način zaštititi svoj narod na KiM, i da niko nije spominjao vojnu silu.

„Moraju svi da znaju da su prošla vremena kada su svi mogli da udaraju na Srbe na Kosovu. Srbija će uvek učiniti sve da spase i sačuva svoj narod, a pre svega mir i stabilnost. Poruka predsednika Vučića je da svi treba da budemo mirni, stabilni, da razgovaramo, da sa Albancima razgovaramo, sa njima nađemo kompromis koji mora da poštuje Ustav Srbije“, rekao je Popović.

Upitan da prokomentariše stavove kosovskih zvaničnika Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija da je ultimatum najava Srpske liste da će formirati Zajednicu srpskih opština 20. aprila, ukoliko to do tada ne učine prištinske vlasti, Popović je ocenio da su oni neozbiljne.

„Oni su imali pet godina da formiraju ZSO. To je bila njihova jedina obaveza. Srbija je sve svoje obaveze ispoštovala. Srbija radi onako kako se dogovori, a oni to nisu uradili. A da će sada to uraditi u to niko ne veruje, ovo je pokušaj nekog manevra. Srbi sa Kosova su poslali jasnu odluku o formiranju ZSO za tri nedelje“, rekao je on.

Popović je dodao da veruje u mir i poručio Srbima na KiM da budu „mirni i spokojni“.

KOMENTARI7 komentara

 1. goran says:

  Nisam zadovoljan, Rusi treba svakom Serbinu da parkiraju ispred kuće po BMW, i da uplate na račun po 10 000 evra za trošak,a posle ću da vidim sa Putinom šta dalje...

 2. goran says:

  Mislio sam da je Popovic posten covek, sada vidim da je agent Zapada.

 3. goran says:

  A sta je to od istorijskog znacaja Putin rekao, nema izvornog snimka, dokumenta, samo prazna bulaznjenja? To odgovara najvise Putinu i njegovom ljubimcu Vucicu.

 4. zlatko says:

  Čak i da formiraju ZSO ili bilo šta drugo što im padne na pamet, sad posle ovog dogadjaja situacija je iz osnove promenjena, jer šta bi moglo sprečiti policiju paradržave Kosovo da vuče po ulicama i zlostavlja bilo kog Srbina ako to čini funkcionerima Srbije? Šta bi štitilo Srbe širom KiM od šiptarskog sadizma koji se ispoljava na svakom koraku, a eskalirao je u ovom dogadjaju? Sve izgleda drugačije i mora se tretirati drugačije. Znali smo mi i ranije kakvi su Šiptari, ali smo se uzdali u EU da njihovi standardi i na KiM-u nešto znače, a da njihove snage nešto garantuju. Ali sad vidimo da toga nema. Srbi na KiM bi bili prepušteni na milost i nemilost najgorim zlikovcima, sadistima i neljudima.

 5. Batina says:

  o cemu ovaj krimos prica?

 6. Velika Metla says:

  Za vreme komunjara skoro 60 godina je bio mir i stabilnost,pa su ovi šošoni ipak uvek pravili zla Srbima i svima ostalima koji su im se usprotivili! U zabludi ste ako mislite da ćete mirom i stabilnošću uspeti bilo šta! Jedino što ćete s time postići je da će i onaj preostali deo Srba polako,za 50 godina(a šiptarima se ne žuri)najkasnije napustiti Kosovo i Metohiju!

  • Velika Metla says:

   I da dodam! Kažete "ako neko Srbiju napadne......."! Ja ne znam šta vam više treba od toga da je Srbija okupirana,i da je 15% srbske teritorije pod direktnom vojnom okupacijom naci-čemerike! Ja ne znam šta je još potrebno,i koliko to neko treba da "napadne"na Srbiju od ovoga trenutnog stanja u kojem je Srbija!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *