ПОРУКА ЗАПАДУ: Застрашујући снимак конвоја који носи… (ВИДЕО)

PORUKA ZAPADU: Zastrašujući snimak konvoja koji nosi… (VIDEO)

4 oktobra 2022

Zastrašujući snimak konvoja koji nosi opremu za ruske nuklearne snage mogao bi da bude „poruka Zapadu“, tvrdi vojni obaveštajni stručnjak. Na snimku, snimljenom na nepoznatoj lokaciji u centralnoj Rusiji, vidi se voz natovaren vozilima i opremom koji očigledno ide ka liniji fronta u Ukrajini, prenosi britanski San.

Poljski vojni analitičar Konrad Muzika rekao je da je voz povezan sa jedinicom koja upravlja sa desetak centralnih skladišta nuklearnog oružja.„Ovo je zapravo oprema koja pripada 12. glavnoj upravi Ministarstva odbrane Rusije. Uprava je odgovorna za nuklearnu municiju, njeno skladištenje, održavanje, transport i izdavanje jedinicama“, rekla je Muzika i naglasila da se na snimku ni na koji način ne vidi „pripreme za nuklearno lansiranje“.

On, međutim, dodaje da je značajno to što se to dešava nakon što je Ukrajina upozorila na „veoma visok” rizik da Rusija koristi taktičko nuklearno oružje.

„To bi mogao biti oblik signalizacije Zapadu da Moskva eskalira“, rekla je Muzika, misleći na govor ruskog predsednika Vladimira Putina u petak i njegovo upozorenje na nuklearni rat. Muzika je takođe sugerisala da bi Rusija mogla da pomeri ovu opremu uoči vežbi za svoje strateške raketne snage – glavni nuklearni faktor odvraćanja zemlje.

Ruske snage RVSN obično intenzivno treniraju tokom jeseni“, objasnio je on. „Rusija bi mogla da izvede vežbu strateškog odvraćanja Grom u oktobru, tako da bi ovaj voz mogao da bude priprema za tu vežbu.

„Grom“ su godišnji manevri velikih razmera ruskih strateških nuklearnih snaga.

(Kurir/Net)

KOMENTARI9 komentara

 1. Kulak says:

  Da. Obavljene su administrativne i proceduralne radnje ujedinjenja delova Novorusije s Rusijom. One su u ruskom političkom sistemu vrlo bitne. Sad Rusi planiraju da dobiju rat. A kad Rusi nešto planiraju, oni to i ostvare. I to je to.

  • Balkanac says:

   Živela Rusija, nada u pravedni i bolji svet! Ne radi Slave, već za Žizn!

 2. 1389 says:

  Neka se ne štede. Zapadnih manijaka nikad dosta. Samo napred...

 3. da da says:

  Rusija je deset godina radila na oružiju.Naravno najviše na raketama srednjeg dometa,to se vidi po tome da lansiraju po osam komada na običnu trafostanicu ili skoro beznačajnu željezničku stanicu,negde u dnjepropetrovskoj oblasti sa dva koloseka,ljuljaju kalibre ili iskandere,može im se.Kažu ovo je tek početak,izgleda da su u pravu.

 4. M says:

  Vjerovatno idu na redovne vojne vježbe Strateških snaga!Ali,odmah nakon toga mogu produžiti na zapad!To je jedino što Rusiji preostaje za uspješan rat,pogotovo protiv USA-NATO!Jer...Ukrajinska vojska probivši liniju bojišnice brzo napreduje i duž desne obale rijeke Dnjepar prijeteći odsijecanjem i okruženjem 25.000 ruskih vojnika!Ruski poraz za porazom,i to protiv Ukrajinske vojske,a što bi tek bilo protiv USA-NATO vojske?!?Jedina im je(Rusima)šansa-spas Atomsko-konvencionalni rat,i nek se spremaju za njega!Ili bolje reći,nek se svi mi okolni spremamo za to jer će mo se mi okolni najviše najesti tih govana!

  • milanm says:

   Veze ti nemaš.

   • Balkanac says:

    Svemu na ovom svetu dođe kraj. Došlo vreme za oproštaj od Amer imperije, Živela Rusija!!! Putine brate, klikni već jedared...

  • Volodimir Gownarsky says:

   Pa samo vi udareni vatikanere provocirajte al onda nemoj da se žalite, to tražite sami.

 5. persida says:

  Da imaju sve ove rakete, rat bi u Ukrajini bio gotov za tri nedelje, ne bi slali svoje ljude da ginu. Rusi lazu, to su naucili od Amerikanaca. Najveca imperija mora biti sazdana na najvecoj lazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *