POSAO IZ SNOVA: Za dan rada naplate i po 1.500 evra!

POSAO IZ SNOVA: Za dan rada naplate i po 1.500 evra!

9 septembra 2014

skupstina vojvodine346y55667Poslanici Skupštine Vojvodine verovatno su najplaćeniji ljudi u državi. Pokrajinski parlament je u julu održao samo jednu sednicu, pa su vojvođanski poslanici zaradili plate za trećinu veće od zarada koje mesečno inkasiraju parlamentarci u republičkoj skupštini. Radno vreme nemaju, a u julu su radili – jedan dan!

Podaci iz pokrajinskog parlamenta pokazuju da je neto plata predstavnika građana u pokrajinskoj skupštini oko 125.000 dinara, dok je neto zarada poslanika u republičkom parlamentu oko 80.000 dinara. Parlamentarci iz Beograda primaju obavezan poslanički paušal od oko 34.000, dok u Vojvodini dodatak na platu iznosi 39.533 dinara.

Inače, Skupština Vojvodine je u julu samo jednom zasedala, a sednica je trajala jedan radni dan, i to od 11.25 do 18.35. U avgustu nije bilo zasedanja, ali su poslanici uredno primili plate.

Najveću platu ima pokrajinski poslanik Bore Kutić, koji je u julu kao poslanik tokom jednog skupštinskog zasedanja zaradio platu koja sa dodacima iznosi 173.339 dinara, na drugom mestu je Stojan Tintor, koji je u julu za isti rad dobio platu od 172.327 dinara. Osim zarade u Skupštini, Tintor je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da kao predsednik Odbora za urbanizam zarađuje dodatnih 38.200 dinara i još 7.900 dinara kao odbornik u opštini Temerin. Na trećem mestu je Ana Tomanova Makanova, koja je kao poslanik i zamenik predsednika Skupštine u julu zaradila 171.829 dinara.

Neki od poslanika pokrajinskog parlamenta, bar prema poslednjim podacima koje su dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije, ukoliko nisu na top-listi zarada u pokrajinskoj skupštini, ipak jesu po visini mesečne zarade i gomilanju funkcinja.

Tako Borislav Novaković u Skupštini Vojvodine kao poslanik i kao predsednik poslaničke grupe „Za evropsku Vojvodinu“ prima platu od 88.692 dinara, kao odbornik Skupštine grada Novog Sada još 50.000, dok kao savetnik Zavoda za izgradnju grada Novog Sada inkasira još 103.000 dinara.

Profesor Medicinskog fakulteta u penziji Pavle Budakov, šef poslaničke grupe SPS-PUPS-JS-SDPS, osim penzije, koja iznosi 94.000 dinara, kao vojvođanski narodni tribun i šef poslaničke grupe mesečno prima 85.000 dinara. Budakov je i predsednik Nadzornog odbora Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i za to mu mesečno pripada neto 10.000 dinara.

Kako nezvanično saznajemo, sednice Skupštine Vojvodine nikada ne traju duže od jednog dana, najčešće do šest sati po podne. Kako kaže naš izvor, pokrajinski poslanici strogo vode računa da su „uključene kamere“ i obično rade dok traje televizijski prenos.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *