Посета делегације ТРЕЋЕ СРБИЈЕ Придњестровљу!

Poseta delegacije TREĆE SRBIJE Pridnjestrovlju!

27 novembra 2015

440040_treca-srbija-logo_fDelegacija iz Srbije u sastavu Miroslav Parović, predsednik stranke Treća Srbija, Marko Teslić, clan predsedništva i Vladimir Zotov, savetnik NVO „Organizacija platforme javnog dijaloga“ nalaze se na poziv Ministra spoljnih poslova u višednevnoj poseti Pridnjestrovlju.

Prvog dana posete Miroslav Parović se obratio ucesnicima konferencije „Zaštita suvereniteta u uslovima međunarodnih turbulencija“. Tom prilikom Parović je povukao paralele između raspada SSSR i SFRJ i geopolitičkim posledicama tih događaja.

Parović je posebno apostrofirao cinjenicu da je za Pridnjestrovlje primenjen koncept zamrznutog konflikta čime su praktično konzervirane tekovine borbe naroda Pridnjestrovlja za pravo na suverenitet.

„U toku 2013. godine kada je proces Briselskih pregovora bio na vrhuncu ja sam izašao sa predlogom da se za prostor Kosova i Metohije trazi primena koncepta zamrznutog konflikta“, rekao je Parović. „Evropa u ovom momentu nije sposobna da reši tako krupan problem i kroz zamrznut konflikt bi bila konzervirana državnost Srbije na KiM“, zaključio je on.

Drugog dana posete delagecija iz Srbije će se sastati sa članovima Vlade Pridnjestrovlja, a teme će biti vezane za mogućnost ekonomske saradnje.

Završnog dana posete srpska delegacija će biti u sastavu međunarodnog tima posmatrača na opštim izborima u Pridnjestrovlju.

Novi Sad, 27.11.2015. godine.

Miroslav Parović, Predsednik Treće Srbije

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *