Посланици у Скупштини усвојили 89 закона

Poslanici u Skupštini usvojili 89 zakona

29 decembra 2017

(foto: parlament.gov.rs)

KRAJ decembra označiće i kraj redovnog jesenjeg zasedanja Narodne skupštine, koja je tokom ove godine u plenumu zasedala 54 dana, na redovnim i vanrednim sednicama.

Poslanici su od januara do danas usvojili ukupno 89 zakona. Među njima je najviše bilo onih kojima se potvrđuju različiti sporazumi i međunarodne konvencije koje je potpisala Vlada Srbije – čak 47. Izglasano je i 29 izmena i dopuna postojećih zakona, dok su parlamentarci tokom 2017. doneli 13 potpuno novih zakona. Među zakonima oko kojih su se vlast i opozicija najviše sporile jesu oni o dualnom obrazovanju, osnivanju Nacionalne akademije za stručno usavršavanje zaposlenih u javnoj upravi, kao i o budžetu za narednu godinu.

Usvojeni su i važni propisi o platama u javnom sektoru, visokom obrazovanju, biomedicinski potpomognutoj oplodnji…

Osim toga, održano je i devet posebnih sednica na kojima su se poslanicima najčešće obraćali strani državnici i visoki funkcioneri iz sveta. Na dvodnevnoj posebnoj sednici održanoj u junu izabrana je i nova vlada sa premijerkom Anom Brnabić na čelu. Gotovo svakodnevno su zasedali i skupštinski odbori.

Ovogodišnji rad parlamenta obeležilo je i relativno kratko prolećno zasedanje, pošto je predsednica Skupštine Maja Gojković poslanike u martu poslala na pauzu do okončanja predsedničkih izbora. Sednice su često bile burne, uz veliki broj opomena.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mali Vuk says:

    Znaju li sibicari sta su sa time uradili Srbiji. Ko im to napisa ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *