ПОСЛАНИК ШОКИРАО ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ: Наравно да смо непријатељи за Русе, окружили смо их НАТО базама!

POSLANIK ŠOKIRAO EVROPSKI PARLAMENT: Naravno da smo neprijatelji za Ruse, okružili smo ih NATO bazama!

27 januara 2016

c88648375f05cb17990be594d9ed21ce

Nije ruska vojska sve bliže Vašingtonu, već naprotiv američka je sve bliže Moskvi, smatra poslanik Evropskog parlamenta iz Poljske Januš Korvin-Mike, lider partije „Korvin“. On naglašava da je pretnja sa kojom se Rusija suočava objektivna, piše Polska Times.

Korvin-Mike politici koju vodi partija „Pravo i pravda“ zamera što na sve načine lobira za NATO baze u Poljskoj. „Partija vodu upravo onakvu politiku kakva je vođena u predratnoj Poljskoj. Septembar 1939. godine pokazao je da je to vrlo opasna politika“, naglašava on.

Pretnju Poljskoj predstavljaju oni koji vode diplomatiju. Trenutno Vašikovski nastoji da zajedno sa SAD uvuče Veliku Britaniju u antirusku politiku. Razumem da će SAD pobediti u nuklearnom ratu protiv Rusije, ali ne želim da budem u blizini, kaže lider partije „Korvin“. On smatra da dok Evropska unija pokušava da sačuva neutralnost, Poljska, naprotiv, stalno podstiče na antirusku politiku.

Korvin-Mike podseća da je ministar spoljnih poslova Poljske Vašikovski predlagao Velikoj Britaniji da pomogne u stvaranju NATO baza u Poljskoj. Pri tome poslanik Evropskog parlamenta konstatuje da su se još 1997. godine Rusija i NATO dogovorile da takvih baza neće biti u Poljskoj.

Govoreći o trenutnoj geopolitičkoj situaciji iz ugla Rusije, političar se uopšte ne čudi delovanju Moskve. „Iz njihovog ugla, sve izgleda ovako, prestao je da postoji Varšavski ugovor, NATO je „pojeo“ NDR. Zatim Poljsku, Češku, Mađarsku, Slovačku. Zatim Litvaniju, Letoniju, Estoniju. Zatim Rumuniju i Bugarsku. Trenutno pokušava da „pojede“ Ukrajinu. Postoji konstantna agresija NATO u odnosu na Rusiju,  upravo tako to vide Rusi.  Korvin-Mike je takođe podsetio na šalu sa interneta „Rusija je željna rata, pogledajte samo koliko se prikrala  NATO bazama“.

Po mišljenju poslanika Evropskog parlamenta Rusija je u pravu kada oseća pretnju, jer je zaista tako. „I ne radi se o tome da li ja volim Rusiju ili ne. To je istina. Nije ruska vojska sve bliže Vašingtonu, nego obratno, američka vojska je sve bliže Moskvi“, preneo je portal RT.

Najbolji primer za to ko je agresor, predstavlja mapa:

russia_wants_war_look_how_closely_they_put_country_to_our_military_bases

(Ruska reč, priredio Intermagazin)

KOMENTARI9 komentara

 1. ??? says:

  I posle svega, zapad plaši svet rusima. Ko se ovde sprema za agresiju. Problem je samo što države oko rusije nisu svesne da će oni a ne ameri nastradati a od amera samo oni za kojima niko neće žaliti.

 2. milanm says:

  Nitko neka ne misli da su Rusi toliko glupi da ce da tuku slugu ako mogu da razbucaju onoga koji sluganu odredjuje sta da radi!

 3. Sančo Pansa says:

  milanm, sjajno i sasvim se slažem, ali ovaj lik je tipičan sluga i primjer neuspješnog čovjeka, koj sada nastoji da ugrabi još koji dolar pred kraj života, jer se vidi da je zloća ispila sav životi iz njega, i zato laje sad kad su i najveći pit bulovi utihnuli. Nema veće propasti i opasnosti od glupog, pa još i zlog čovjeka, to se multiplicira i odmah se dobije problem na kubik!!! No, najteže je njegovim ukućanima da ga trpe još koji mjesec ovako jadnog i odvratnog dok ga ne začeprkaju među pretke i ostale kerove koji su ga ovakvog gadnog okotili!

 4. Baja says:

  Jesmo vas okružili , nema mrdanja majčin sine Sad cemo da vidimo,kom obojci kom opanci!!!!

 5. vLADA says:

  Kad krene,prilika da zavrsimo sa kroasanima tj hrvatima,jednom za svagda da potamanimo gamad!

 6. kosovac says:

  Januš Korvin Mika šokovao Evropski Parlament (samo njihove delegate), A kada je taj parlament izašao iz Šoka, šta li je bilo, rekao Janušu da je Šok njihov prijatelj iz bratske Kosovske republjike, sve šok do šoka, čak su i Titi onomad štafetu nosili. Nepoznata reč koju treba Google da prevede, a to je šta to znači „Šoku Tita“.

 7. FALANGA says:

  Kao prvo tacno je da NATO je okruzio Rusiju od sve strane sa vojnim bazama isto tako jos sa raspada SSSR USA je pocela da radi na planu da napadne rusiju tako da cak i nekih od americkih kongresmena i senatora pre nekoliko godina su poceli javno da pricaju - zasto rusija da koristi svoje ogromne prirodne resurse sama tako da su i pripremili plan za napad na rusiju koi se zove 'Global impact' prva faza od ovog plana se zove 'First Strike' i se sastoi od toga da da napadnu rusiju sa 5000-6000 hiljada krstarechih hiper sonicnih ploektila tako da uneste celu vojnu i civilnu industriju rusije kako bi je obezglavili a kad rusija bi pokusala da uzvrati udar njene rakete bi bili oboreni od americki sistem PRO cii sastavni deo je Aegis System - to je ustvari najnovii americki sistem za intercepciju i obaranje na strategiskih nuklearnih proektila koi svoj prvi uspesni test je prosao 2007 godine. Za ovaj americki plan rusko liderstvo je znalo od sam negov pocetak tako da rusija od 2004-5 godine je pocela sa celosnoj reformi u svojoj armii. ovaj plan za reformu na ruskoj armii se sastojao od proizvodnju na nasavreminiih sistema i tehniku u svih segmenata ruskoj armii i nihovo pustanje u serisku proizvodnju tako da ruska armija se obnovi na 80% do 2020 godine a neki njeni segmenti i na 100% - ovaj plan je u toku i do sada se uspesno realizuje - ma da je imalo dosta poteskoca radi pada cenu nafte.Na ovoj temi ima da se prica jos mnogo ali ja bih ukratko rekao da na svaki novi proizvod americkoj vojnoj industrii rusija je izasla sa svoj adekvatni odgovor jedino mogu da kazem da amerikanci prednice u izradnju na ' Electromagnetic Railgun' zato pa rusi prednice u druge stvari kako na primer 'Electronic Warfare Weapon'.A to sto ovaj majmun gore prica da ce SAD pobediti u nuklearnom ratu protiv rusiju nije tacno uopste Rusi su vec poceli da vrse zamenu svoih starih nuklearnih proektila sa modernim kao sto je RS-24 koi treba da zameni stare Topol M a sad su vec izasli i sa drugi moderni interkontinentalni balisticki proektil Sarmat koi treba da zameni stare SS-18 isto tako tu je i Bulava koje e sastavni deo ruske ultra moderne strategiske podmornice barei klasa - ove nove ruske interkontinentalne balisticke proektile ne moze da detektira i unisti ni jedan moderni protiv vazdusni sistem koi nato poseduje tako da u nuklearnom ratu megju rusije i nato pakta verovatno i oboje bi se megusebno unistile

 8. Slobodan Maksin says:

  Da li je svet svestan šta Rusija ima protiv ovih protuva sa zapada. Pa zar nisu sa jednim aviončićem pogasili elektroniku na razaraču. Pa šta mislite da mogu da pogase na zemaljskoj kugli. Pogasiće im sve što ima struju a bude u vazduhu. Pa šta misle braća punih džepova para i prazne glave, zašto naš Putin ovako sa njima postupa? Sve što poleti ima odma da sleti (padne ko gnjila kruška) kada braća pritisnu dugme. Sa ovim ratom biće uništena industrija pljačke i obmane, bankarskog silovanja i uništavanja sveta lekovima i napravljenim virusima. Rokfeleru smislio si sve samo ne daće se pojaviti neko koga nisi planiro.Hteo si da budeš vladar sveta, finansiro si Hitlera i samo da središ Rusiju, a? Bog se toliko namučio da napravi svet a ti bi od njega da napraviš kokošinjac a ti da budeš petao. E pa rano si zakukurikao. Znaš šta te čeka? Specijalni apartman u Paklu.

 9. genocid u jugoslaviji says:

  amerika pokazala da je svetski policajac u svetu svi ce bele zastave da podignu nije samo rusija okruzena nego i kina evropa bliski istok severna koreja sve je NATO PAKT Satero u tor samo ostala predaja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *