После Ердогана, председник са Туском и Пенсом

Posle Erdogana, predsednik sa Tuskom i Pensom

10 jula 2017

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas počinje radnu posetu Turskoj tokom koje će se sastati s prvim čovekom te države Redžepom Tajipom Erdoganom i učestvovati na 22. svetskom naftnom kongresu u Istanbulu. Time će započeti svoju spoljnopolitičku turneju na kojoj će se do kraja jula, između ostalog, sastati i s potpredsednikom SAD Majkom Pensom i predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

Na skupu u Istanbulu očekuje se više od 6.000 učesnika, među kojima su i američki državni sekretar Reks Tilerson, predsednik Albanije Edi Rama, premijer Bugarske Bojko Borisov, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev… Vučić je najavio da će glavna tema njegovih razgovora u Istanbulu biti gasovod „Turski tok“, koji preko naše zemlje treba da ide do Mađarske.

Već u četvrtak, 13. jula, Vučić će biti u Solunu, na sastanku Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, a u delegaciji će biti sedam ministara srpske vlade. Vučić će se tamo imati zajednički sastanak s premijerima Grčke i Bugarske Aleksisom Ciprasom i Bojkom Borisovim.

Narednog dana srpski predsednik sastaje se na radnom ručku s predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom. Od 16. do 18. jula očekuje ga zvanična poseta SAD i susret sa drugim čovekom administracije u Vašingtonu. Niz će biti zaokružen sastankom s predsednikom Italije Serđom Matarelom i premijerom Paolom Đentilonijem.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *