ПОСЛЕ ХИТНОГ САСТАНКА, ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: „Трудићемо се да КОРОНАВИРУС не експлодира! Школе се неће затварати!“

POSLE HITNOG SASTANKA, VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: „Trudićemo se da KORONAVIRUS ne eksplodira! Škole se neće zatvarati!“

11 marta 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su stručnjaci preporučili da u Srbiji još uvek nema potrebe za zatvaranjem škola. Predsednik Srbije je naveo i da će biti zabranjena sva javna okupljanja u zatvorenom prostoru.

On je naveo i da će svi veliki granični prelazi raditi normalno, a da će manji biti isključeni, kao i da će na graničnim prelazima biti pojačane kontrole.„Srbija na dobar način drži stvari u vezi sa koronavirusom pod kontrolom“, izjavio je Vučić.

Vučić je precizirao da je, zahvaljujući uvedenim merama, od 21. januara do 10. marta, nadzorom obuhvaćeno oko 71.000 putnika.

Od toga je, kaže, u potpunosti pregledanih 2.234 prevoznih sredstava, ne računajući automobile, a od toga 1.925 aviona.

Doneto je 204 rešenja, a pod zdravstveni nadzor stavljeno je 265 putnika.

Juče je rešenjima stavljeno pod nadzor kućne izolacije 29 putnika na niškom aerodromu.

„Na 10 graničnih prelaza, tri aerodroma i sedam kopnenih sada je angažovano 62 inpektora i uvedena je pripavnost za manje granične prelaze sa BiH. Sa Batrovaca je juče vraćeno ukupno 26 putnika“, rekao je Vučić.

To je, istakao je, primer koliko revnosno, ozbiljno državne službe rade svoj posao.

„To je jedan od razloga zašto uspevamo da ovu epidemiju, epidemijsku krivu držimo da ne eksplodira eksponencijalno, kao što je slučaj u zemljama neuoporedivo bogatijim i snažnijim u smislu zdravstvene zaštite“, rekao je Vučić.

Uskoro opširnije…

KOMENTARI6 komentara

 1. Milan says:

  Zbog koronavirusa Norveška (vojska Norveške) je otkazala NATO vežbu „Ledeni odgovor“ u kojoj je trebalo da učestvuje više od 15.000 vojnika država NATO-a i Partnerstva za mir. Slično ovome da li će biti otkazane i druge velike i još veće vojne vežbe, naprimer blizu granica Rusije?

 2. Mile says:

  Znači glasačke kutije biće postavljene na velikim trgovima i na još večim livadama. Blagoš nama.

 3. Jevrem says:

  Čini mi se da imamo struku koja iznad SZO....u to sumnjam znajući gde su nam fundamentalne nauke i instituti,SZO apeluje na sve moguće mere,čudim se da škole nisu zatvorene...

  • Jevrem says:

   I da dodam,po podacimo SZO,termalne kamere nikakv posao ne vrše,beskorisne skoro,tako kažu...A kad čujem Dr Nestorovića kako kaže da je do sada sve što je rekao i bilo,ne znam šta da mislim...On reče i da je pik prošao te nema razloga za brigu...

 4. Duh proroštva says:

  Znači nema brige, ako imamo s400 drugih eksplozija neće biti. Decu kada odu u školu više ne puštajte natrag kući, ko je izašao, izašao, ušao, ušao je i nema više nazad, i ako ti je kriv nećeš ga više ispraviti. Jedini problem što od kardiovaskularnih problema u Srbiji svakog sekunda umre pedesetak ljudi, ni tu krivu nećeš ispraviti.

 5. persida says:

  Bojkot izbora i ovog ludaka koji je unistio zemlju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *