ПОСЛЕ ИСПОРУКЕ ТЕНКОВА УКРАЈИНИ – ОГЛАСИЛИ СЕ РУСИ: „Гореће вам АБРАМСИ“

POSLE ISPORUKE TENKOVA UKRAJINI – OGLASILI SE RUSI: „Goreće vam ABRAMSI“

26 septembra 2023

Nakon objavljivanja da su američki tenkovi „abrams“ isporučeni Ukrajini, oglasio se i Kremlj, odakle je rečeno da to neće promeniti ishod rata.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima na brifingu u Moskvi još i da „ne postoji lek, nijedno oružje koje može da promeni odnos snaga na bojnom polju. „I oni će izgoreti“, dodao je Peskov govoreći o američkim tenkovima.SAD su, podsetimo, zvanično odobrile isporuku prve serije tenkova „abrams“ Ukrajini početkom avgusta, a prvi kontingent tih američkih borbenih vozila stigao je u Ukrajinu.

Međutim, Kiril Budanov, šef Glavne obaveštajne uprave ukrajinske vojske, upozorio je da će ti tenkovi imati ograničen vek trajanja na frontu. Prema njegovom mišljenju, ti tenkovi trebalo bi da budu rezervisani za upotrebu u posebno određenim operacijama.

Budanov je naglasio da bi praktičnost tenkova „abrams“ mogla biti ograničena, ističući da je preovlađujuća upotreba artiljerije i mina od neprijatelja „smanjila potencijal za korišćenje oklopne opreme praktično u svim glavnim pravcima na minimum“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *