После Мадура, ЦИА КРЕЋЕ ДА РУШИ ОВА ДВА ПРЕДСЕДНИКА!

Posle Madura, CIA KREĆE DA RUŠI OVA DVA PREDSEDNIKA!

29 januara 2019

Prema tajnom planu američke obaveštajne agencije potrebno je skloniti, milom ili silom, sve prijatelje i saveznike ruskog predsednika Vladimira Putina širom sveta. Realizacija ove strategije počela je u Ukrajini 2014, kada je vlast srušena na ulici, a na delu je, vidimo, i ovih dana u Venecueli. Isti scenario predviđen je (ako zatreba) i za Aleksandra Vučića u Srbiji, Milorada Dodika u RS, Viktora Orbana u Mađarskoj…

Još krajem 2013. i početkom 2014. Amerika je imala najveći uticaj na krvave proteste u Ukrajini, kojima je svrgnut s vlasti tadašnji predsednik Viktor Janukovič, blizak Moskvi (on je i prebegao u Rusiju). Po sličnom modelu SAD su pokušale da se obračunaju sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, protiv kog je pokušan državni udar u julu 2016, nakon što se udaljio od Vašingtona.Prema informacijama koje su se kasnije pojavile, Erdogana je upravo dojava ruske službe spasla tragične sudbine. Prošle godine pala je na ulici vlast u Jermeniji, sada je na meti Venecuela, a ulični protesti organizuju se i u Mađarskoj, Srbiji, Republici Srpskoj…

Politički analitičari kažu da nema nikakve sumnje kakav se scenario sprovodi širom planete i ko stoji iza njega.

– To je duboka država, strukture u SAD koje su formirane pre dolaska aktuelnog predsednika Donalda Trampa i vode svoju politiku nezavisno od Bele kuće. Te strukture sa svojim snažnim uporištem u administraciji, diplomatiji i obaveštajnim službama i dalje nastavljaju politiku od pre Trampa. To je politika izazivanja narandžastih revolucija – ističe Dragomir Anđelković.

Da kojim slučajem Tramp nije predsednik Amerike, dodaje on, iste te strukture bi rušile i njega, dok ovako mogu samo da ga sabotiraju, a ne mogu da ga slome.

Bivši šef diplomatije SR Jugoslavije Vladislav Jovanović slaže se sa ovim tezama:

– Prvi takav pokušaj je bio u Srbiji pre 5. oktobra, kada su Amerikanci opremili i pripremili finansijski, politički i propagandno opoziciju protiv tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića. To ne umanjuje Miloševićeve propuste i greške, ali je činjenica da bez takve i direktne pomoći Zapada to ne bi uspelo.

Kako kaže Jovanović, Amerikanci su napravili obrazac koji su zatim primenjivali putem izvođenja takozvanih plišanih revolucija i u Češkoj, Severnoj Africi, na Bliskom istoku, a pre toga u Nikaragvi, Čileu i drugim zemljama Latinske Amerike…

– Sada je to u funkciji jačanja američke prevlasti u svetu. Da se onesposobe svi oni koji najavljuju svoju moć i pretenduju na uticaj u svetskim poslovima. Tako je sada protiv Rusije, sutra će biti protiv Kine ili bilo koje druge države koja pokušava da izađe iz regionalnih okvira i postane globalna sila – ističe Jovanović.

Politikolog Jelena Vukoičić napominje da se ni u zvaničnim izjavama američkih političkih lidera uopšte ne krije da im je želja da Rusijom upravlja režim naklonjeniji Zapadu:

– Zapadne sile, Britanija, a posebno SAD nezadovoljne su vlašću predsednika Putina, ali pošto njemu ne mogu ništa, logično je da nastoje da oslabe globalni uticaj Rusije. To rade uklanjanjem onih koje percipiraju kao saveznike režima u Moskvi. Suština politike svih velikih sila, a naravno, posebno sada SAD, koje su još najveća svetska sila, jeste borba za globalni uticaj. Ako želite da oslabite uticaj neke druge velike sile, onda nastojite da oslabite njen uticaj na druge države.

(Republika / Informer)

KOMENTARI8 komentara

 1. petrovgrad says:

  Ipak mislim da slobodarski svet Rusija, Kina, Iran, Venecuela,... neće dozvoliti

 2. Milan says:

  Kakva uobrazilja. Videla žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu. Ređe oni napadaju upravnike u neokolonijama koje već imaju pod kontrolom, pa još buva veličine, nego lidere istinski suverenih ili značajnijih zemalja kao što su: Dilma Rusef - Brazil, Kim Džong Un - Severna Koreja, Hasan Rohani - Iran, sada Nikolas Maduro - Venecuela. Neka se pripaze u ovom delu sveta iz "trojke tiranije" (po Trampu): Kuba i Nikaragva, zatim Bolivija, Meksiko; iz ODKB - Belorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan, iz Briksa - Indija i Južnoafrička Republika, itd.

 3. E.Lirsch says:

  A za to vreme "car" rusi i kinezi ceraju "mudru politiku" ne mesanja… Lavrov… "Rusiaj ce sve da podrzi sto Beograd odluci"... Budali je jasno da su rusi Kosmet pustili Hitlerovcima za izgradnju SEVERNOG TOKA-2

  • Sle says:

   Buzdo... Putin je jasno naglasio Rez. 1244 od koje neće odstupiti. Drugo je što Picousti svaki dan “ ispira mozgove” Srbima uporno o “neizbežnosti razgraničenja”.

 4. Gardista says:

  Polako, jer kad je zmija izbacila glavu vidi joj se ili kraj ili napad. Sad dolazi vreme odluke za sve pomenute zemlje. Mada narod je video sta stoji iza svega i ne ide na ulice i ako su protiv lopovske vlasti, bas zbog obojenih revolucija jer sve preokrenu u opozicionu korist.

 5. Vesko says:

  Agresija koju SAD i Zapad sprovode je znak VELIKE SLABOSTI i pada Zapada, a ne signal njihove moci ili rasta uticija. SAD je sada u panici i zapocinjanje otvorenog sukoba u Venecueli je mac sa dvije ostrice koji ce sasvim sigurno da im se razbije o glavu kao sto im se razbilo o glavu organizovanje agresije protiv nas. Lako je zapoceti haos i rat ali treba i pobijediti na kraju! Da li je NATO pobijedio srpski narod agresijom i bacanjem radioaktivnog otpada po nasoj djeci?? Ako jeste zasto vodi psiholoski rat protiv nas i dalje, i pokusava da nas uvuce u taj svoj zlocinacki savez i da potpisemo kapitulaciju u vezi Kosova?? Istina je da je NATO izgubio rat protiv Srbije, okupirao nam jeste dio teritorije, postavio kvislinge i marionete ali nas nije pokorio niti primirao na kapitulaciju. Gdje je taj dokument ratne kapitulacija? Jel postoji?? Pa njih toliko udruzenih na vrhuncu moci nisu mogli da nas pokore kada nismo imali niti ijednog saveznika od velikih sila da nam pomognu znacajnije u nasoj borbi za slobodu od tih genocidnih monstruma, a sada ce kada se Rusija i Kina nezadrzivo penju na vrh svijeta da pokore Venecuelu?? Jedino sto mogu da urade je da pomognu da se njihove marionete po takvim drzavam istrijebe do poslednjeg izazivajuci gradanske sukobe u njima. I to ce proglasiti za 'pobjedom'. U to ne sumnjam.

 6. Goša says:

  Je li to neko pokušao da poredi i izjednači Dodika i Orbana sa jedne strane i Vučića sa druge? INTERMAGAZIN kad ćete prestati da prenosite te budalaštine nažvrljane u "informeru"? Nemojte da se brukate više...

 7. Za Srbiju says:

  Jaooo, "duboka država" kriva za sve. A šta je i gde je ta duboka država? Nazivajmo stvari pravim imenima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *