ПОСЛЕ МАКРОНА огласила се и Марин Ле Пен! ФРАНЦУСКА ЋЕ ТЕК ДА ГОРИ

POSLE MAKRONA oglasila se i Marin Le Pen! FRANCUSKA ĆE TEK DA GORI

11 decembra 2018

Predsednica francuske krajnje desničarske stranke „Nacionalno okupljanje“ Marin le Pen ocenila je večeras da predsednik Francuske Emanuel Makron „uzmiče da bi bolje skočio“, a tu ocenu je iznela nakon što je on u obraćanju javnosti najavio niz mera kao odgovor na ekonomske i socijalne potrebe građana.„Pred osporavanjem, Makron odustaje od jednog dela svojih fiskalnih grešaka i utoliko bolje, ali odbija da prizna da je osporen model čije je on oličenje“, napisala je Marin le Pen na Tviteru nakon Makronovog televizijskog obraćanja.

Taj model, navela je liderka krajnje desnice, jeste model „divlje globalizacije, nelojalne konkurencije, generalizovane slobodne trgovine, masovne imigracije i njenih socijalnih i kulturnih posledica“.

KOMENTARI11 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  I treba da gori !!! Nek cela Fr izgori !!!

  • Željko says:

   To bi Srbi voljeli da gori ali nema od toga ništa jer 6.000 "prosvjednika" u Paris koji ima 2,2 milijuna stanovnika, smiješna "brojka"!!

   • Velika Metla says:

    Željko,ti vatikanoidu ne možeš bez laži! Vama je kao sotoninim služinčadima laž duhovna hrana! Divim vam se kako u laži provodite svoju bedu od nazovi života,ALI vam ne dao Bog ne zavidim!

 2. Miraš says:

  Najpre da obuje dve različite cipele, pa onda da uzmakne i da se zatrči. Ma koja Francuska, ima da skoči do vrha EU.

  • Deda Micko says:

   Ovaj ti je komentar totalno nebulozan. Sta si hteo reci, hajde jos jednom.

   • Miraš says:

    Deda, gubi čaroliju i nije interesantno ako se sve nacrta. Skakač u dalj uzmakne tj. ima zalet, zatrči se i napravi skok. Unapred je jasno da Makron kao skakač u dalj napraviće fijasko. Žuti prsluci jednim udarcem ubiće više muva, najmanje dve muve. Makron koji uzmiče je dokaz da on nije sposoban da vlada ni Francuskom, to je prva muva. Ujedno dolazuju da ako nije sposoban da vlada Francuskom da neće biti sposoban da vlada ni puno većom EU. Tačno je da Makron je razočarao Francuze i postao je veoma nepopularan u Francuskoj, otuda protesti. Ali to nije sve. Postoji još jedan jak razlog u širem kontekstu, zato ukazujem na "dve različite cipele". Ne može budući kormilar EU da predlaže evropsku vojsku, to se neće dopasti ni Trampu ni njegovim moćnim rivalima unutar SAD. Pustiće ga svi niz vodu. Makron da obuje dve različite cipele kao Žan Klod Junker, a pokazao je značajnu sličnost sa njim sredinom prošlog meseca kad je ponovo predložio stvaranje evropske vojske, što je stara Junkerova ideja.

   • Miraš says:

    U POČETKU JE IZGLEDALO DA TRAMPOVA NAJAVA O AMERIČKOM POVLAČENJU IZ SPORAZUMA INF PRVENSTVENO JE PRETNJA UPUĆENA RUSIJI. ALI SADA ISPADA DA PRVA ŽRTVA TOGA BIĆE MAKRON KOJI JE EVROPSKO ČEDO TRAMPOVIH RIVALA UNUTAR SAD. Makron nije dovoljno inteligentan, priglup je. Kako je Rotšilodv bankar (tako je Makron počeo karijeru) i izraziti predstavnik globalističke elite stigao dotle da predlaže ideju o evropskoj vojsci koja je neprihvatljiva njegovom globalističkom jatu. NATO je veoma važna poluga globalističke moći u svetu, a evropska vojska nikako ne bi mogla da se formira bez odobrenja Vašingtona. Takvog odobrenja iz Vašingtona neće biti ko god da je predsednik SAD. ... - Moramo da imamo Evropu koja će moći da se brani, ne samo oslanjajući se na SAD - poručio je Makron u intervjuu za "Evropa 1" dana 06.11.2018. godine. Makron je rekao da je potrebna "snažna i suverena Evropa" da bi se odbranili evropski interesi protiv Kine, Rusije, "pa čak i SAD", kao i "Internet giganata", prenela je agencija Blumberg. Makron smatra da povlačenje SAD iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) predstavlja pretnju po evropsku bezbednost. - Kada vidim kako pre nekoliko nedelja američki predsednik Donald Tramp kaže da će Vašington da se povuče iz važnog sporazuma o razoružanju koji je, da vas podsetim, potpisan posle duboke raketne krize u Evropi sredinom 80-ih godina prošlog veka, meni je jasno da je u tom slučaju glavna žrtva Evropa i njena bezbednost - kazao je Makron, navodi Tass.

   • Miraš says:

    Svojevremeno kada je De Gol značajno distancirao Francusku od NATO-a svetskoj javnosti je to izgledalo kao iznenadan dogadjaj. Medjutim treba znati da De Gol to nije ostvario iznenada i odjednom, nego radio je na tome duže i u više poteza. Makron kao Francuz i kao političar o tome trebao je puno više da zna, a ne da daje naivne javne izjave na tu temu. U POČETKU JE IZGLEDALO DA TRAMPOVA NAJAVA O AMERIČKOM POVLAČENJU IZ SPORAZUMA INF PRVENSTVENO JE PRETNJA UPUĆENA RUSIJI. ALI SADA ISPADA DA PRVA ŽRTVA TOGA BIĆE MAKRON KOJI JE GLE ČUDA EVROPSKO ČEDO TRAMPOVIH RIVALA UNUTAR SAD. INAČE OD TRAMPOVOG DOLASKA NA VLAST JASNO JE DA ON NE SIMPATIŠE EU JER ON SE NPR. ZALAŽE ZA BILATERALNE SPORAZUME TJ. PROTIV JE MULTILATERALIZMA U CELINI. Tramp je taknuo u problem sa raketama srednjeg i malog dometa što je bezbednosno pitanje, a postigao je nešto na sasvim drugom planu. Ko će biti lider EU kad ode Merkelova, a na horizontu su sve slabiji i slabiji kandidati za to. Ma koliko da je Tramp kod kuće pritešnjen on korak po korak obezbedjuje raspad EU. Kada je Obama odlazio sa vlasti on je posetio Evropu pozdravljajući se sa EU-globalistanom kao važnom tvrdjavom protiv Trampa.

 3. Deda Micko says:

  Makronu zelim da popije patos, podrzavam pobunu, daj boze da se i Srbi osveste, ali ne verujem, ipak smo mi najgluplji narod Evrope.

 4. PRVA LINIJA says:

  IDEMO TETKA... GAZI OLOSE... SAD CE TVOJIH 5 MINUTA... POHAPSI I OSUDI AL PO ZAKONU... ISKORISTI PRILIKU I DAJ PRAVDU NARODU... NAOSTRI GILJOTINU I SVAKOM PO ZASLUZI... POCNI OD MALOG HOMOSEKSUALCA I NJEGOVE BABE...

 5. Budi Bog s nama says:

  I nemojte se više oglašavati dok ne obezbedite narodu uslove za život.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *