ПОСЛЕ ПУТИНА, ОТКАЗАО И ЛАВРОВ! Руско руководство неће учествовати на Минхенској конференцији

POSLE PUTINA, OTKAZAO I LAVROV! Rusko rukovodstvo neće učestvovati na Minhenskoj konferenciji

3 februara 2022

MINISTAR spoljnih poslova Sergej Lavrov ove godine neće učestvovati na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, saopštio je list „Komersant“, pozivajući se na obavešteni izvor.

– Ministar ne planira da učestvuje na tom događaju – navodi izvor lista.Prethodnih godina šef ruske diplomatije gotovo uvek je predvodio rusku delegaciju u Minhenu. Izuzeci su 2007. i 2016. godina, piše „Komersant“.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da predsednik Rusije Vladimir Putin neće učestvovati na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Događaj će prvi put, nakon dve godine, biti održan uživo 18-20. februara.

Minhenska konferencija o bezbednosti je najveća konferencija o evroatlantskoj bezbednosti koja se održava od 1962. godine. U prvih 30 godina na njoj su učestvovali, uglavnom, predstavnici Organizacije Severnoatlantskog pakta, a od devedesetih su im se pridružile Rusija Kina, Japan, Indija i druge države.

Podsetimo, predsednik Vladimir Putin je u svom čuvenom govoru iz 2008. godine oštro kritikovao spoljnu politiku SAD i ideju monopolarnog svetskog poretka. On je tada oštro reagovao na širenje NATO-a i raspoređivanje američke PRO u istočnoj Evropi.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. E.Lirsch says:

    A koji su krivak i do sad tamo trazili?. Isinger???? Pametnom dosta. To proseravanje NATO-fasisat i EU nacista neka ostave Hitlerovcima.

  2. milorad5 says:

    Pa da,nema svrhe da ih maltretiraju tamo.Napad NATO-a je siguran i rusima je to konačno potpuno jasno.Kako će zažaliti mnogi zbog ovoga što će se desiti uskoro.Gorko će požaliti što su se uopšte mešali ili što su dozvolili stranim dripcima da ih u njihovo ime smeste kao metu ispod ruskih bojevih glava.Svi oni misle da se NIŠTA neće desiti,još jedno srećno i zabavno bombardovanje bez posledica,još jedno iživljavanje na civilnim žrtvama "tamo negde",ali bato ovoga puta neće bit bez posledica i neće biti samo "tamo negde" nego i kod kuće.Mislim da će ruski odgovor biti ŽESTOKO JAK i da će ovime biti stavljena tačka u vezi istočnih pohoda, a možda i u vezi čovečanstva uopšte,to zavisi od NATO-a realno,neće se dobro provesti sigurno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *