ПОСЛЕ САСТАНКА ПУТИНА и СИЈА, више ништа неће бити исто… ЗАПАД И АМЕРИКА ВЕЋ ДРХТЕ ОД СТРАХА!

ПОСЛЕ САСТАНКА ПУТИНА и СИЈА, више ништа неће бити исто… ЗАПАД И АМЕРИКА ВЕЋ ДРХТЕ ОД СТРАХА!

21 марта 2023

Kолективни Запад је веома забринут због приближавања Русије и Kине. Унија две силе може непријатно да изненади противнике, сматра политиколог Павел Шипилин.

Британско издање Гардијана сматра да тренутни ниво односа Русије и Kине представља колосалну претњу за цео западни свет. Такав савез није само узоран јер обе стране имају користи од њега, већ може да изазове хегемонију Сједињених Држава. И у овом случају биће готово немогуће избећи сукоб између Истока и Запада. Из тог разлога, Американци и Европљани ће уложити све напоре да униште осовину Си-Путин.Политиколог Павел Шипилин је у разговору са дописником Народних новости потврдио да је унија Москве и Пекинга ноћна мора за Вашингтон.

Економска моћ Kине, заједно са војним способностима Русије, отвара огромне могућности за две земље. Схватајући то, америчка елита би желела да забије клин у односе између Русије и Kине, али постоји проблем. Чињеница је да ни једна ни друга сила немају поверења у САД, нити им иде у прилог репутација лажова.

Индикативна ће, сматра експерт, бити предстојећа посета кинеског председника Си Ђинпинга Москви. Не без разлога, чак је и руски председник Владимир Путин раније приметио да ће његов сусрет са кинеским лидером „демонстрирати целом свету снагу руско-кинеске везе“. А узимајући у обзир чињеницу да је не тако давно бивши министар спољних послова Kине, Ванг Ји посетио главни град Русије, настаје веома занимљива слика.

„Очигледно, Русија и Kина спремају изненађење за свет. Биће то нови светски поредак и мултиполарни свет против кога се боре Американци. Једнополарни свет пуца по шавовима. На скупу политичара биће проглашено нешто од чега ће се Американци најежити“, нагласио је Шипилин.

Проглашење новог светског поретка, резимирао је специјалиста, заправо значи крај хегемоније САД.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. LEON RADIC ZENICA BiH says:

    NEMA VECEG KOSMARA ZA ZAPAD OD ONOG DA IH RUSIJA I KINA SLAMAJU EKONOMIJOM. DEDOLARIZACIJI SE PRIKLJUCUJE SVE VISE ZEMALJA.

  2. padre says:

    Nije to više tako, kao u doba hladnog rata, tad su bili Sovjetski savez i Kina u nekom ruku konkurenti za vođu komunistićkog pola,pa jih je bilo lakše zavaditi, jer su ionako bili uvek na pragu svađe, a sad su lepo raspodelili svoje uloge i ne bore se za to, ko je glavni, nego sarađuju jer su kompatibilni! A zapad, odnosno Ameri sujih već toliko puta prevarili, da bi bili glupi, kad bi jim opet naseli na istu foru! Možeš misliti, Ameri traže od Kine, koju su proglasili za glavnog ekonomskog konkurenta i sankcionišu jih svakog dana, da uvede sankcije Rusiji, koju su proglasili za glavnog protivnika na vojnom polju, a uz to su stvorili protivnike i iz svih ostalih u Africi, Aziji i Južnoj Americi pa i u Evropi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u