После сламања обојене револуције, ЕВО ШТА ЋЕ РУСИЈА ТРАЖИТИ ОД КАЗАХСТАНА…

Posle slamanja obojene revolucije, EVO ŠTA ĆE RUSIJA TRAŽITI OD KAZAHSTANA…

9 januara 2022

U pozadini događaja koji se dešavaju u Kazahstanu, Ruska Federacija bi trebalo da malo promeni svoju spoljnopolitičku strategiju prema ovoj zemlji.

Poznati ruski politikolog Sergej Markov došao je do ovog zaključka nakon analize situacije u gradovima republike.U intervjuu, Markov je rekao koji zaključak rusko rukovodstvo treba da izvuče, a takođe je objasnio šta Rusija treba da zahteva od Kazahstana.

Sergej Markov je pre svega podsetio da je posle raspada Sovjetskog Saveza Kazahstan počeo da se udaljava od Rusije, držeći se određenih nacionalnih principa.

Dakle, ova zemlja ostaje prijateljski nastrojena prema Moskvi, ali preduzima niz mera u vezi sa kršenjem prava građana koji govore ruski, što je za Rusiju neprihvatljivo.

Kazahstan je, prema Markovljevim rečima, deo ODKB, kao i važan član organizacije EvrAzEZ, što potvrđuje njegovo snažno prijateljstvo sa Rusijom.

Međutim, Nur-Sultan je tokom proteklih nekoliko godina sproveo niz konkretnih mera protiv Moskve i Rusa.

Dakle, u zemlji se krše prava građana koji govore ruski, pošto ruski nije državni jezik, a Rusi su veštački ograničeni, ne dozvoljavajući pristup strukturama moći.

„Istovremeno, naravno, postoje tvrdnje rukovodstvu Kazahstana u vezi sa činjenicom da ruski nije drugi državni jezik, iako bi trebalo da bude, po svim demokratskim normama. Osim toga, Rusi su potisnuti sa pozicija u najvišim ešalonima moći i vrhunskog biznisa“, objasnio je Markov.

Politikolog je primetio da u pozadini događaja koji se dešavaju u Kazahstanu, Moskva treba da zahteva od Nur-Sultana da sprovede niz mera u vezi sa ruskim jezikom i pravima građana koji govore ruski.

Tako rusko rukovodstvo može da postigne određene ustupke od kazahstanskih vlasti, prevođenje pisma nazad na ćirilicu, kao i promene spoljnopolitičkih principa.

„Postoji prevelik uticaj Zapada na elitu i ekonomiju Kazahstana. Sva ova pitanja treba postaviti pred rukovodstvo Kazahstana i tražiti promenu politike u tom pravcu“, zaključio je Markov.Ono što analitičari procenjuju da će se dogoditi posle ovog pokušaja revolucije je isto ono što se dogodilo u Jermeniji i Belorusiji.

U Jermeniji su u ratu sa Azerbejdžanom izgubili značajne teritorije a da Zapad nije ni prstom mrdnuo.

U Belorusiji su shvatili da dobri odnosi sa Zapadom nisu garancija da će im zemlja biti stabilna.

Posle slamanja režirane revolucije, Rusija će zahtevati i dobiti od Kazahstana mnoge ustupke koji će vratiti ovu zemlju na put pouzdanog ruskog partnera.

Ono što je posebno začuđujuće je činjenica da Zapad svojih ishitrenim i nespretnim postupcima polako vraća u okrilje Rusije jednu po jednu zemlju bivšeg Sovjetskog Saveza.

Zašto to rade i šta se ustvari događa u zapadnim strukturama moći još niko nije uspeo da shvati i objasni.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Kulak says:

  Propao je pokušaj Amera da izvrše obojenu revoluciju u Belorusiji. Propao im je evo i pokušaj obojene revolucije u Kazahstanu. Konačno su na prostoru nekadašnjeg SSSR-a shvatili kako treba lomiti maligne pokušaje Amera da nasilnim putem i raznim "majdanima" ruše legitimnu vlast. Snažna vojna akcija i fizičko uništenje terorista su najbitniji. Nakon toga sledi čišćenje terena i uništenje terorista spavača i njihove logistike. Razne zločinačke NVO (njihove sonje biserko i nataše kandić) uništava se tako da ih se prvo proglasi stranim agentima, prekinu tokovi novca kojim ih opskrbljuju Ameri i njihovi trabanti i iznutra razbije sposobnim obaveštajcima. Velika je šteta što su Ameri sa svojim terorom prošli u Kijevu. Tako da je Kijev trenutno opasna kancerogena izraslina američkog nacizma na ruskojezičnom prostoru. Taj problem mora biti rešen.

 2. Gagi says:

  Hajde da pokusamo da shvatimo. Zapadni duh i narav idu u samo jednom pravcu, to je, materijalno dobro i bogato obezbedjena zivotna egzistencija. Nije retkost da taj postignuti hedonizam dovodi do devijacije psihe ( Neron i ostala bratija) i bestijalnog nacina zivota. Sto bi nas narod rekao: "Najeli se pa podivljali". Posto moraju da se obezbede uslovi za sva takva izivljavanja, pouzdani korak je da se pljackaju drugi i nemocne zrtve. Tu je sada ogromna izmisljena lepeza svih tih postupaka i nacina. Najdelotvorniji nacin zadnjih vekova je floskula o "ljudskim pravima" i "slobodama". Naravno, "borci i oslobodioci" su uvek isti oni koji ostale narode oslobadjaju od svojih zivota i kapitala. Uopste te kolonizatore i pljackase ne interesuje ko vlada u drugim drzavama i kakav je politicki sistem. Najbitnije je da u tim drzavama instaliraju svoje spijune na vaznim drzavnim pozicijama i da polako i podmuklo iznose kapital tog naroda. U onim slucajevima kada proradi nacionalna savest potkupljenih politicara koji su na najvisim drzavnim pozicijama, sledi unutrasnja revolucija, rat, i totalno unistenje te drzave i naroda. Primera u istoriji je bezbroj, skoro sve drzave po pravilu zavrsavaju na takav nacin. Najveci glogov kolac za te vampire je svesni patrotizam i nacionalizam, zbog toga je ovolika medijska hajka ( svaka druga) na taj nacin zivotnog promisljanja i nosilaca takvih ideja. Po tom satanskom i vampirskom naumu, moze postojati samo jedan drzavni (njihov) nacionalni centar i duhovna institucija, oni imaju ekskluzivno pravo da svima drugima odredjuju nacin zivota i buducnost. Naravno, svi ovi politicki poremecaji u svetu i "budjenje" svesnog naroda u svojim drzavama, alu i azdaju stvaraju nervoznom i ljutom, primoravaju je na brze i nesmotrene rusilacke akcije sirom planete. Zlo ce tek stici, ako se krene u totalni obracun jakih, verovatno ce se pristupiti unistavanju svih satelita a tada ce ovaj zivot koji poznajemo i zivimo ga na ovaj nacin totalno stati. Prednost ce imati ljudi koji zive u prirodi i na selima, "smederevac" ce biti nedostizna zivotna prednost.

 3. Miki says:

  Pa Rusija ima dobar primer rešavanja problema kancera Ujgura u Kini. .Kao oproban šablon Rusija i rusi tako trebaju da osmisle ujedinjenje svih rusa u prvoslavnu sredinu.Svim ostalim koji nežele da prihvate ovo pravilo neka je sretan putje je Rusija kontinent pravoslavljai nema potrebe da milostivo mole ostale za bilo šta po tom pitanju.

 4. See Y Leter Aligeder says:

  Rusija će tražiti od Kazahstana sve resurse na raspolaganju i okupiraće Kazahstan umesto Ukrajine jer tamo nema baba NAT-e da ih odbrani.

 5. Petrovgrad says:

  Slučaj Kazahstana je sada a/a. Pobili govnare za dan dva i kraj priče.

  • Cpbija cveta says:

   Verovatno da tu ima i nedužnih i obmanutih "revolucionara" za šaku prljavih dolara, Bog im dušu prosti, sve im osta zaludno. Džaba su krečili. Kod nas nema toga jer stalno očekujemo neku novu pomoć u evrima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *