ПОСЛЕ СОРОШЕВОГ НАПАДА – ЛУКАШЕНКО СЕ ВРАТИО ПУТИНУ: „Путин и ја смо браћа!“

POSLE SOROŠEVOG NAPADA – LUKAŠENKO SE VRATIO PUTINU: „Putin i ja smo braća!“

29 marta 2017

Lukashenko 54z65j7lukas

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nazvao je predsednika Rusije Vladimira Putina „rođenim bratom“ i rekao da će uskoro razgovarati sa Moskvom „bez posrednika“.

Lukašenko je rekao da je sa Putinom uspostavio dobre i bratske odnose i naglasio da će Minsk i Moskva sami, bez posrednika, rešiti sve probleme, prenosi beloruski Sputnjik.

„Mrzim posrednike. Zato što su oni oko Belorusije, koliko sam ja predsednik, toliko i oni dolaze, prvo mirotvorci, pa medijatori, iz Evropske unije i još neki“, rekao je Lukašenko na sastanku sa ambasadorom Jermenije u Belorusiji Armenom Hačatarjanom.

Beloruski predsednik je naglasio da nema potrebe da se pribegne nečijim uslugama u rusko-beloruskim odnosima.

„Mi smo rođena braća, nemamo šta da delimo. Javno sam mu rekao da će možda doći vreme kada ćemo morati da stanemo leđa o leđa i pucamo, kako kažu vojnici“, istakao je beloruski lider.

Lukašenko je ovako, i to pred predstavnicima Gruzije, dao jasno do znanja da je konačno prelomio u svojim donedavnim „očijukanjima“ sa Zapadom i zaključio da mu je jedina opcija da bude uz Rusiju, pa makar i u naizgled bezizlaznim situacijama.

Sve ovo dolazi nakon zaoštravanja odnosa Belorusije sa Rusijom zbog potpunog otvaranja granica prema Zapadu, ali i pokušaja svrgavanja beloruskog predsednika na uličnim protestima iza kojih, prema optužbama iz Minska, stoji Džordž Soroš i sa njim povezane legalne i ilegalne organizacije.

KOMENTARI2 komentara

  1. igor says:

    Dragi Vukasenko,sto to ponavljas to se podrazumeva svi smo mi braca i trebamo maksimalno pomagati jedni druge. Slava Bogu,idemo dalje.

  2. Ojde se says:

    Odbrojali su ti dani tvoi nesrecnike, pokaj se grehova tvoih

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *