ПОСЛЕ СВЕГА ОГЛАСИО СЕ СКОТ: Мало му што крши УСТАВ, већ криви друге! СРАМНА ОПТУЖБА! ВУЧИЋ ОДМАХ ОДГОВОРИО

POSLE SVEGA OGLASIO SE SKOT: Malo mu što krši USTAV, već krivi druge! SRAMNA OPTUŽBA! VUČIĆ ODMAH ODGOVORIO

18 oktobra 2018

U SAD ne postoje nikakve „crvene linije“ ni ograničenja u vidu saveta šta treba a šta ne treba raditi, već prepuštamo zemljama da same odrede ciljeve, a Amerika će biti otvorena da ih nadgleda, kaže američki ambasador u Beogradu Kajl Skot.

On je u intervjuu za domaći nedeljnik, govoreći o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, rekao da istovremeno, to ne znači da će SAD bez sumnje prihvatiti svaki dogovor.

– Ideja o etnički čistim državama na Balkanu je nerealistična i opasna. Gde god da se iscrta granica, suština je da očekujem da će oba društva ostati multietnička – naveo je američki diplomata.

Ne zna, kaže, na koga se odnose izjave o pojačanom delovanju stranih agenata u Srbiji, osim što u celom regionu primećujemo povećane aktivnosti Rusije, a sve sa ciljem da se zaustavi integracija ovog regiona u EU.

– Možda su na to mislili – kazao je Skot.

VUČIĆ ODGOVORIO SKOTU

Poštujemo i cenimo stavove američkog ambasadora Kajla Skota u vezi sa Kosovom i Metohijom i delovanjem stranih agentura, rekao je srpski predsednik Aleksandar Vučić, ali je istakao i da Srbija ima svoje stavove.

On je tako odgovorio na zahtev da prokomentariše izjavu američkog ambasadora Kajla Skota za NIN da se pojačano delovanje stranih agenata odnosi na rusku stranu i da neće podržati ideju razgraničenja zbog etnički čistijih država. Vučić je primetio da je isto tako trebalo pitati Skota zašto je, ako je već protiv etnički čistih država, „odvajao Kosovo od Srbije 2008. godine“.

„Važno je šta kaže američki ambasador. Mi to poštujemo cenimo, a mi imamo svoje stavove“, rekao je srpski predsednik.

„A nije Đilasov novinar pitao Skota posle toga: ’A što si onda odvajao Kosovo od Srbije 2008. godine?“. To ga nije pitao“, kazao je Vučić.

Što se stranih agenata tiče, to je pitanje za BIA, a široka je lista. Beograd je uvek bio Meka i Medina za mnoge ljude koji su želeli da šire informacije, dezinformacije, obaveštajno, kontraobaveštajno delovanje, poručio je Vučić.

On je dodao da to nije nešto od danas, već da je to bila praksa i šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

„Zato je važno da imamo državne institucije i strukture koje umeju sa sagledaju sve teškoće i opasnosti sa kojima možemo da se suočimo u očuvanju stabilnosti za našu zemlju i građane“, rekao je predsednik Srbije.

KOMENTARI7 komentara

 1. mrak says:

  A ko je vama smrdljama uopste dao pravo da "nadgledate"!? Ko ste vi i sta ste vi!? Obicna engleska kolonija, privatno vlasnistvo engleske kraljice, obicna korporacija! Vi nemate nikakvo pravo glasa ako vam ona ne odobri, nebitni ste za planetu u bilo kom smislu! Sve sto radite, radite po njihovoj direktivi! Zato, rosavi, ne baljezgaj!

 2. trikornjanin says:

  Nikada nije kasno da jedna država iz anarhije zakorači u disciplinu. Ali to mora početi iz vrha i mora biti bez tolerancije. Ako krene iz vrha gubitci su mnogo manji nego ako bi pošla sa dna. Od tog momenta država rešava zaostale probleme kako bi sadašnjost bila čista, za budućnost ne treba da brine jer ona onda može biti samo dobra. Nažalost političari koji deluju su toliko kontaminirani pohlepom koliko i strani kapitalisti koji uporno kidišu na Srbiju kako bi je potpuno raskomadali. Predsednik je izabran da bude vrhovni komadant i samo on ima tu snagu da stvari promeni...ako želi i ako zna. Za mene Amerika je agresor i svaki razgovor sa njima je štetan za nas jer zbog svog zla koje su nam naneli zaslužuju da budu šutnuti iz naše zemlje.

 3. sasha says:

  Ako je Srbija STVARNO suverena, sto je SKOT nadgleda?

 4. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  Smrdela dva smrada na megdanu koj će koga da nadsmrdi...

 5. milorad says:

  tom ambasadaru se piše opoziv dok ja pišem ovo sada, on će ekspres otići iz beograda, toliko ekspres da će svi da ZINU.

 6. padre says:

  Verovatno je stav Amerike, da oni nigde nisu strani!

 7. Milivoj Trbojevic says:

  Srbija sa Konja Sisla na Magarca Nema Radovana i Mladica da Brane Srbiju Srbi ce Zapamtiti Dan u Srbiji Kad su Pili Kafu i Rakiju a kriminalci im gone dva naj Veca Srbska Borca SRBIJE u HAG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *